Spanje, Ibiza22 juni 2020, door Barts Boekje

Drum Healing

Spanje, Ibiza, 22 juni 2020, door Barts Boekje

Drum Healing

Vandaag gaan we weer even uit de comfortzone lieve dames en heren, want we gaan healen middels een drum. Als we heel eerlijk zijn, voelden we die zelf eigenlijk tot nu toe nooit zo helemaal. Los van de jaarlijkse Carnavals fanfare, was de drum eerder niet echt onderdeel van ons repertoire. Maar sinds vorige week zijn we toch echt door het fenomeen gegrepen.

Na maanden van online yoga, breathing sessions via zoom en healings op afstand, mochten we dan eindelijk ook hier op Ibiza weer aan de slag met real life events. Wat een verademing om eindelijk na 4 maanden die girlcave uit te kunnen kruipen.

Healing Drum

Healing Drum

Samen met Marjolijn van Blissfinderz (womb healing specialist, hierover later meer) en Petra en Tom van Shaman Energy zaten we onlangs op een zaterdagavond midden in de ‘campo’ van San Carlos, in een prachtige citroenboomgaard. Met jawel, alles erop en eraan: Kleedjes uitgestald in een cirkel, daaromheen kussens om op te zitten. In het midden een mooi altaartje met wierook, kaarsjes en bijzondere kristallen. In een grote cirkel zaten we er omheen terwijl de magische sunset om ons heen begon in te dalen.

We begonnen met een ademhalingsoefening, waarbij je meerdere malen je adem gedurende langere tijd inhoudt. Deze ademhalingssessie is nodig om je lijf in ultieme ontspanning-stoestand te laten geraken om zo zo goed mogelijk te verbinden met jezelf en met je onderbewuste. Op deze manier laat je je tevens minder snel afleiden door je omgeving en de gedachten die je bezighouden. Dit hele ademhalen is trouwens ook nog een vak apart, hele boeken zijn hierover geschreven. Gaan we nu niet induiken, maar komen we wel gauw op terug. Voor nu eerst weer even terug naar de drum.

Want het spektakel gaat nu toch echt beginnen. We worden gevraagd om onze ogen dicht te doen en deze ook dicht te houden gedurende de gehele sessie. Zowel Marjolein als Tom en Petra gaan ondertussen druk in de weer met de drum, iets waarbij zij volledig hun intuïtie volgen. Doordat er nu 3 drums van nogal dichtbij behoorlijk intens te keer gaan (toch een tikkie vergelijkbaar met die fanfare dus;-), lukt het wonderbaarlijk goed om de never-ending stroom aan gedachtes in mijn hoofd uit te schakelen en me over te geven aan de trillingen die de drum opwekt en door het hele lijf voelbaar zijn. Fijn is dat we eigenlijk verder helemaal niks hoeven te doen, enkel te ervaren. Toen mij dat eenmaal lukte, voelde ik opeens de onverwachte behoefte opkomen om in huilen uit te barsten. Hoewel me dit in eerste instantie nogal ongemakkelijk leek hoorde ik mij buurvrouw naast mij hard in de lag schieten, wat mij deed besluiten om het dan toch ook allemaal maar gewoon lekker te laten gaan.

Door de oerklanken van de drum kan er van alles gebeuren in ons lichaam. Het stelt ons in staat om diep in onze eigen kern te reiken, zodat losgelaten wordt wat niet langer nodig is. Blokkades kunnen zich op deze manier in je lichaam oplossen, emoties worden voelbaar en bepaalde inzichten kunnen zich aandienen. Bij iedereen resulteert dit in een andere uiting.

Wat mijn uitwerking exact te betekenen had is voor mij vooralsnog niet geheel duidelijk, wel voelde ik naderhand een bepaalde rust en kracht opkomen en tevens een vastberadenheid om dieper in het fenomeen drum healing te gaan duiken (dat zijn vast die Limburgse roots..)