Spanje, Ibiza12 juni 2020, door Barts Boekje

HolyMama Retreat

Spanje, Ibiza, 12 juni 2020, door Barts Boekje

HolyMama Retreat

Omdat het zó ontzettend leuk klonk, hadden we er al eerder over geschreven, en afgelopen oktober hebben we aan den lijve mogen ondervinden dat het ook echt ontzettend leuk ís: moeder/kind retreats, wij zijn fan. Renu en Liza organiseren 4 x per jaar Het My daughter & Me retreat op Ibiza, voor mama’s met hun dochter tussen de 5 en 13 jaar, waarbij zij qua planning rekening houden met de Nederlandse vakanties (handig!). Een retreat boordevol magische momenten voor jou en je dochter, maar met ook voldoende me time (alleen al vanwege het feit dat je dochter door het dolle heen is met haar nieuwe vriendinnen).

 

Aankomende oktober staan er weer twee op de planning en er zijn nog een paar laatste plekjes beschikbaar, dus wil je ook zo’n bijzondere week met jouw mini-me beleven, wees er dan snel bij.

Mocht je gezegend zijn met een zoon of kun je niet wachten tot je dochter 5 jaar oud is? Dan zijn de retreats van HolyMama wellicht the place to be voor jou. De Zwitserse eigenaresse Claudia Spahr – ook wel Queen of retreats genoemd – organiseert deze magische weken op Ibiza al sinds 2013. Daarnaast vinden er ook regelmatig HolyMama retreats plaats op Bali, Goa en in Marokko.

De HolyMama villa op Ibiza is genesteld in een rustige omgeving in het midden van het eiland, midden tussen de oude vijgenbomen, pijnbomen, avocado-, kersen- en citroenboomgaarden. Tel daarbij op de groene gazons, een mooi schaduwrijk yoga-platform en een zoutwater zwembad en het kan niet anders, of de rest gaat vanzelf.

Maar denk vooral niet dat het enkel chillen geblazen is tijdens de weken van Claudia. Nee, bereid je voor op de hele shebang: vrouwen cirkels, yogalessen, meditatie en healing sessies, het komt allemaal aan bod. Claudia gelooft er namelijk heilig in dat dit alles de band tussen zowel moeder & kind, maar ook tussen de vrouwen onderling enorm versterkt.  Zij zegt: “De moderne moeder is volledig overweldigd en geïsoleerd. We doen te veel en missen de tijd voor een diepe verbinding. Een HolyMama-retreat is een kans voor moeder en kind om te pauzeren, adem te halen en gebruik te maken van het ongelooflijke potentieel dat in deze relatie zit. Deze retreat zorgt ervoor dat je ruimte voor jezelf kunt creëren, omdat wij als moeders de ‘ik’ veel te vaak uit het oog verliezen. Tijdens deze weken ligt de focus op het herontdekken, koesteren en verdiepen van de relatie met jezelf, je kind en andere vrouwen.”

Maar naast al dat harde werken mag er ook ontspannen worden hoor. Zo wordt je enorm in de watten gelegd met zaken als pedicures, facials en massages. En terwijl de mama’s hard aan het werk zijn om die ‘ik’ niet meer zomaar uit het oog te verliezen, worden ook de kids ondergedompeld in weelde, met allerlei verschillende creatieve programma’s en kinderyoga.

Naast speciale moeder/dochter weken, biedt HolyMama ook moeder/kind weken aan, waar dus ook onze prinsjes en eveneens de allerkleinsten welkom zijn. Er zijn zelfs weken waarbij ook manlief mag aanhaken. Fijn om te weten dat die optie er is, vraag is echter of jij (maar vooral ook hij) daarop zit te wachten, te midden van al dat vrouwengeweld. Want HolyShit…

HolyMama