26 oktober 2019, door Michel + Renske

dusq – duurzaam merk voor jonge families

26 oktober 2019, door Michel + Renske

dusq – duurzaam merk voor jonge families

dusq? (met een kleine letter inderdaad). Nog nooit van gehoord? Geeft niks hoor, maar sla 'm nu we het er toch over hebben op want het is een keeper hoor, dat dusq. Leggen we uit... dusq zag in 2018 het daglicht waarmee het label nog een behoorlijke 'new kid on the block' is. Een jonkie, maar uit de pen van twee ervaren rotten met smaak.

Dusq

Dusq

Die ervaren rotten, Louise en Linda (klinkt al een olijk duo, nu al leuk) werkten beiden jarenlang bij mooie bedrijven zoals G-Star en Joolz maar wilden wat anders. En dus hingen beide hun prachtbanen, en daarmee de ook zekerheid, aan de wilgen en gingen, voila, op ondernemerstour. Er miste namelijk nog een mooie lifestylemerk voor families, zo vonden de twee. Een merk dat naast praktische én mooie spullen ook nog eens duurzaam is. De rest is geschiedenis en de dames werken inmiddels ruim een jaar vol vuur aan hun mooie bedrijf (en droom).
Wat koop je van dusq? Om te beginnen moet eigenlijk echt je die verdomd handige ‘luiertas’ (mogen we dat woord nog gebruiken?) aanschaffen. Bij dusq is deze tas een rugvariant met idioot veel handige vakken en ritsen waar heel goed over na is gedacht: alles helemaal baby- en mama-papa-proof. De stof is lekdicht (ook geen idee of dat een woord is maar bij dezen) en het mooiste van alles is dat de tas gemaakt is van gerecyclde PET flessen. 3 hoeraatjes voor dusq.
Naast de must have tas voor de newborn (papa’s en mama’s) is er meer moois. Zo zijn we fan van de babyschoentjes waar bij de kiddo verantwoord leert lopen: de zooltjes van de schoenen zijn van gerecycled rubber. Ze zijn in zowel leer- als wolvariant te krijgen.
O, en vergeet ook de dusq verschoonmat niet. Want inderdaad, bij ‘verschoonmat’ denkt waarschijnlijk niemand aan een mooi, cool en hip item.., In comes dusq. De mat is mooi donkergroen van kleur gemaakt van biologisch katoen. Die kun je dus mooi uit je tas tevoorschijn toveren tijdens je en route verschoonbeurt. dusq