18 augustus 2020, door Nina van Hilst

Duurzaam in je badkamer: handdoeken en badlakens van bio katoen

18 augustus 2020, door Nina van Hilst

Duurzaam in je badkamer: handdoeken en badlakens van bio katoen

Alles wat aan vervanging toe is, vervangen we het liefst duurzaam en organic. Zijn de goodies in je badkamer toe aan een zachte vervanging? Dan ga je natuurlijk voor handdoeken, badlakens en ander badgoed van bio katoen. Natuurlijk wel in fijne kleurtjes want daar worden we zo blij van tijdens het afdrogen.

Crisp Sheets

Crisp Sheets

Je kent Crisp Sheet, van – de naam zegt het al – het mooie beddengoed. Nou die hebben dus ook badlakens en handdoeken in de allerzoetste kleuren als lila, jade en terra cotta. Gemaakt van – ja ja – 100% organic katoen. De handdoeken van Crisp Sheets zijn er in vier maten. En enkel in de mooiste uni kleuren die perfect gemaakt zijn om te mixen en matchen. Nieuwe colour clash handdoeken en je badkamer is meteen een stuk gezelliger.

Crisp Sheets

Yumeko

Yumeko

Houd je wel van kleur maar mag het iets minder zoet, kijk dan eens bij Yumeko. Het eco merk heeft handdoeken in ochre, dusty rose en sand. En – onze mening – zijn daarmee iets volwassener dan de vorige. Bonuspunt, Yumeko doet alles mega duurzaam. En het badgoed van Yumeko is dan ook van katoenzaadje tot handdoek helemaal eco-ok. Ook de katoenboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun werk. En van die gedachte kan jouw badkamer nog een beetje extra stralen.

Yumeko

By Mölle

By Mölle

Het duurzame merk By Mölle doet het een beetje anders. Geen terry katoen – aka badstof – handdoeken maar linnen. Ze hebben witte of beige hammam handdoeken met een streep. Of linnenkleur of witte badlakens met een wafelstructuur. Beide staan er chique in je badkamer – of mee naar het strand. Aangezien linnen qua materiaal duurzamer is dan katoen, zouden deze je badkamer in mogen als je het meest duurzaam je graadmeter is. Linnen heeft ook de eigenschap anti-bacterieel te zijn. Overigens hebben ze bij By Mölle ook één handdoek die wél van terry gemaakt is, mocht je toch zacht willen.

By Mölle

Dille & Kamille

Dille & Kamille

Het altijd fijne Dille & Kamille heeft ook bio-katoenen badhanddoeken. Helemaal op z’n D&K’s in zacht groen, licht taupe, saliegroen en oud roze. Van washandjes tot badmatten en natuurlijk je handdoeken, je kunt het badgoed van Dille lekker op elkaar afstemmen. Bij de productie maken ze geen gebruik van giftige stoffen. En ipv voorkrimpen en voorwassen met synthetische zooi, gebeurt het mechanisch en met natuurlijke zeep. Ook hier worden de katoenboeren weer extra geholpen in ruil voor hun goede werk. Lekker bezig Dille & Kamille.

Dille & Kamille