8 november 2019, door Barts Boekje

Duurzaam interieur: THE TABLE 

8 november 2019, door Barts Boekje

Duurzaam interieur: THE TABLE 

We hebben hier op kantoor een paar van die vaste zaken waar we altijd meer (meer meer meer) van willen. Chocolade, ja, maar ook dingen als droogbloemen, lange jurken of boeken. En serviesgoed. Altijd serviesgoed, grote stapels graag. Dus werden we maar wat blij van het nieuwe Nederlandse label The Table, een fantastisch mooi duurzaam merk dat handgemaakte producten voor een mooi gedekte tafel verkoopt.

Mixen en matchen


Mixen en matchen


We waren aanwezig bij de collectiepresentatie van The Table en zagen de volledige handgemaakte en o zo uitgebreide collectie met alles voor op tafel. Van een knappe tafel kun je misschien niet eten maar hé, het oog wil ook wat! Dat is in dit geval goed gelukt. De lancering vond plaats in het prachtige Cocoon House aan de Baarsjesweg in Amsterdam (binnenkort meer over deze te gekke locatie, beloofd) en wij konden niet anders dan aan donkere avonden  en gedekte tafels thuis denken. Want: de eettafel is dé plek om het leven te vieren, aandacht voor elkaar te hebben en te genieten van goed eten. Dit was het uitgangspunt voor de enthousiaste ondernemers Stephan Zeijlemaker en Carla Peters om The Table te starten en daar kunnen wij ons zó in vinden. Iedereen houdt van een mooi gedekte tafel, toch? The Table wil je uitdagen om zowel je afhaalmaaltijd als een uitgebreid diner met vrienden te eten aan een mooie gedekte tafel of uit een mooie kom.

Naast de handgemaakte eigen ontworpen collectie heeft The Table ook ook vintage items, verzameld in binnen en buitenland aan. Hoeray! The Table wil namelijk inspireren om oud, nieuw en verschillende stijlen met elkaar te combineren én te mixen met de favoriete items uit je eigen kast. Maak je tafel eigen, aldus Carla. Hear hear.

Wij vinden dat dus echt een goed idee. Niets geen eenheidsworst van een nieuw servies kopen en je oude servies wegdoen, maar gewoon houden en combineren (tip: denk binnen een kleurpallet en houd je eraan, dan kun je jaren vooruit!). Plus: aan een mooie gedekte tafel met lekker eten ontstaan de mooiste verhalen en gesprekken.

Wat we deden tijden het event? Nou, het was een leuke: Judith Rasenberg gaf  een inspirerende presentatie over het stylen van een tafel en Margreet Koeman (Rijksmuseum) liet zien hoe er door de eeuwen heen getafeld werd. Interessant! Daarna werd er gestyled, uiteraard. Met de mooie items van The Table, vintage items en een eigen meegebracht kopje. Waarom we dat met je delen (het is immers al voorbij)? Nou, omdat dit dus een superleuk idee is om te doen tijdens bijvoorbeeld een babyborrel. Lekker met elkaars servies freubelen en vervolgens tafelen van het lekkers en moois van bijvoorbeeld cateraar Ninour. Je hebt het niet van ons.

Fair trade, plasticvrij en klimaatpositief

Fair trade, plasticvrij en klimaatpositief

Duurzaam zei je? Ja. The Table werkt samen met ambachtsmensen in verschillende (verre) landen volgens de normen van de World Fair Trade Organization. Ook produceren ze klimaatpositief door haar CO2 uitstoot niet voor 100 maar voor 110 procent te compenseren, gewoon omdat we 110 leuker vinden dan 100% aldus eigenaar Stephan. Verder heeft The Table samen met de makers van haar producten efficiënte verpakkingen ontwikkeld van karton en papier, waardoor plastic overbodig is. Ook wordt een deel van de glazen en kannen geblazen van gerecycled glas.

De collectie is in Nederland online verkrijgbaar via thetable.store.