1 oktober 2019, door Nina van Hilst

Duurzaam leven: The Social Reporter

1 oktober 2019, door Nina van Hilst

Duurzaam leven: The Social Reporter

Doel van Barts Groene Boekje is - natuurlijk - om steeds meer mensen voor een duurzame levensstijl te laten kiezen. Duh. Steeds een klein stapje de groene kant op. Zo houden we het leuk en makkelijk. Hoe groener de planeet, hoe beter. Dus hoe meer groene tips iedereen krijgt, hoe beter. Want die groene planeet krijgen we alleen als er meer mensen een duurzaam leven leiden. The Social Reporter is ook zo’n groene inspirator.

The Social Reporter

The Social Reporter

Saskia Mulder staat in de spotlight als The Social Reporter. Door middel van het geven van trainingen en lezingen en het vloggen over een duurzame levensstijl, wil ze de wereld duurzamer maken. De tips die Saskia op haar Instagram deelt zijn heel praktisch: “waarom is eten met een 35% sticker een goed idee is” of “hoe kun je je partner overhalen om duurzamer te gaan leven”. Vragen die we allemaal weleens hebben. Saskia zoekt het uit en deelt haar kennis. En dat is weer mooie inspiratie voor het steeds nemen van een stapje in de groene richting. Wil je meer duurzame tips? Volg The Social Reporter dan zeker.

En Barts Groene Boekje natuurlijk, mocht je dat nog niet doen.

Behalve The Social Reporter volgen op Instagram, kun je haar ook inhuren als spreker of een workshop bij haar volgen. Saskia geeft lezingen en workshops over De Verborgen Impact, het boek geschreven door Babette Porcelijn. Je leert wat de impact van je dagelijkse keuzes is op het milieu. Zo leer je of het eten van een vegaburger meer of minder impact heeft dan verpakkingsvrij boodschappen doen. Of dat het beter is om een biologische komkommer verpakt in plastic of een gewone komkommer zonder plastic te kopen. Daarnaast geeft Saskia een workshop duurzaam communiceren. “Als iedereen zou leven zoals ik, zouden we aan 0,9 Aarde genoeg hebben.” is een voorbeeld van Saskia’s heldere en meeslepende uitspraken waarmee ze mensen probeert samen met haar de wereld een heel stuk groener te maken. Doe je mee?