5 december 2019, door Nina van Hilst

Een knap en duurzaam toilet voor het goede doel: The Good Roll

5 december 2019, door Nina van Hilst

Een knap en duurzaam toilet voor het goede doel: The Good Roll

Wist je dat 2.400.000.000 mensen geen toegang hebben tot een schoon en veilig toilet? En dat elke dagelijks 270.000 bomen worden gekapt voor de productie van toiletpapier? Dat is op zijn zachts gezegd best wel shit. The Good Roll komt to the rescue. The Good Roll maakt duurzaam wc-papier in een knap jasje. En ze steunen projecten voor installaties van veilige toiletten in Oost-Afrika. Je steunt het goede doel dus met jouw toiletbezoek. Makkelijker dan dat kunnen we het goede doel steunen niet maken.

The Good Roll

The Good Roll

Bijna een derde van de wereldpopulatie en honderduizenden bomen per dag zijn het slachtoffer van oneerlijke verdeling in wc-land. Die cijfers inspireerden twee mannen tot de oprichting van The Good Roll. Een initiatief om de wereld een beetje beter te maken met een alledaags toiletbezoek. Grappig toch? The Good Rolls worden gemaakt van 100% papierafval als boeken en gebruikt papier. Zonder dat bomen worden gekapt wordt een lekker zacht rolletje wc-papier gemaakt. En om de boodschap sterker over te laten komen, zijn de goede rollen verpakt in een gezellig jasje. De andere kant van het toiletprobleem is dat veel te veel mensen geen toegang hebben tot een schoon en veilig toilet. Gezondheidsrisico’s en grotere kans om aangevallen worden tot gevolg. 50% van de nettowinst van The Good Roll gaat naar het installeren van toiletten in Oost-Afrika en het verspreiden van kennis over hygiëne. Making the world a better place terwijl je zit te… poepen ja. Oh en om het nóg mooier te maken, is The Good Roll ook nog een sociale onderneming. En biedt een werkplaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier in Amsterdam. It’s all good.

The Good Roll koop je via de website. Je kunt een doosje met 4 gezellige rollen kopen (vanaf €3,48) of een grote doos met 24 rollen. En er is de optie tot een heus wc-rollen abonnement nemen. Makkelijk toch, nooit meer zonder toiletpapier zitten thuis. Ook verkoopt The Good Roll tissues in een al net zo’n kleurrijke verpakking. Wij zien het wel te zitten om op een verjaardag met een giga cadeau aan te komen zetten en dat het dan een doos vol wc-papier blijkt te zijn. Zie je de gezichten al voor je? Zodra het goede doel kwartje valt en de leuke rollen uit de doos komen, is The Good Roll echt wel een leuk cadeau om weg te geven.