7 juni 2019, door Nina van Hilst

Duurzame verf in 100 kleuren: FairF

7 juni 2019, door Nina van Hilst

Duurzame verf in 100 kleuren: FairF

Waar het bij de één gaat om gewoon een mooie kleur. Gaat het bij de ander om goede verf. Het nieuwe Nederlandse merk FairF heeft de keuze uit 100 hippe kleuren. Dekt als een tierelier. En natuurlijk is deze watergedragen verf op basis van plantaardig bindmiddel. En daarmee dus nog duurzaam ook. Wat zul je trots zijn op je nieuwe milieuvriendelijke muurtje(s).

FairF

FairF

Ga je klussen of verbouwen dan zie je toch door de bomen het bos niet meer? Kwaliteit, prijs, knapheid. Overal moet je aan denken. En wie een beetje om de toekomst van onze aardbol geeft, gebruikt ook nog het liefst planeetvriendelijke materialen. Iedereen die een keer zwanger is geweest, kent ook vast de plotse oplettendheid dat er geen giftige stoffen in – de verf vooral – zitten. Met al die overwegingen is het fijn als je weet dat er merken zijn die je blind kunt kopen. FairF is er zo eentje. Het nieuwe merk van Hollandse bodem is groen in zowel productie, levering als gebruik. De fabriek waar de verf wordt gemaakt draait op zonnepanelen. De binder – waarmee verf verf wordt – is gemaakt van gerecycled sloophout. En is de verf bekroond met de keurmerken – in normale mensentaal – EU Ecolabel, kinderveiligheid, geen zware metalen en fluor en veilig voor plantjes. Je zult ook merken dat de verf geurarm is.

Bij FairF hebben ze twee soorten muurverf en twee soorten lak. De één is wat goedkoper, heeft natuurlijk een top dekking en schrobvastheidsklasse 2. De ander is ook geschikt voor badkamers en keukens. En daarmee niet gevoelig voor bacteriële aanslag. De lak heeft weer zijn eigen kwaliteiten. FairF is er in 100 kleuren. Met gezellige namen als Joke, Pedro, Faye en Bart. En mocht daar je kleur niet tussen zitten, dan mengen ze nog ook. Je bestelt eerst kleurstalen of direct de verf online. De verf wordt keurig thuis afgeleverd en je kunt straigt away aan de slag. Lekker toch? Hoef je die bouwmarkt ook niet meer in op je kluszaterdag.

Ben je nog nieuwsgierig welk lekkere kleurtje wij op de muur smeerden in het bovenste plaatje? Corrie vonden we wel passen bij ons HQ aka Bar Barts midden op De Wallen. Sfeermaker is het, die Corrie.