Nederland, Den Haag28 september 2019, door Nina van Hilst

Duurzame chocolade tastings in Den Haag + webshop: The Chocolate Shop

Nederland, Den Haag, 28 september 2019, door Nina van Hilst

Duurzame chocolade tastings in Den Haag + webshop: The Chocolate Shop

Groene Instagram vrienden, we hebben wel wat. Zo ook dit leuke stel. Sanna en Ray van The Chocolate Shop zijn gecertificeerde chocolade sommeliers. Ze hebben een webshop met bean-to-bar craft chocolate én organiseren regelmatig duurzame chocolade tastings en workshops in Den Haag. Helemaal leuk! Vooral voor - en nu denken we dat wellicht iedereen dat is - chocolate lovers.

The Chocolate Shop

The Chocolate Shop

Sanna en Ray zijn chocolade sommelier. Als je denkt dat het een grapje is – zoals wij dachten – je hebt heuse chocolade sommelier opleidingen. Ook voor bier en thee overigens. Tweede ding wat we niet wisten is de betekenis van bean-to-bar. Dit wil zeggen dat de de hele productie transparant en traceerbaar is. En daarbij natuurlijk gekozen wordt voor Fairtrade, organic en duurzaam. En met die kennis van chocola en duurzame drive creëerden ze The Chocolate Shop.

The Chocolate Shop is een webshop waar de mooiste en lekkerste duurzame craft chocolade wordt verkocht. En vanuit hun chocolade boutique aan huis organiseren ze regelmatig tastings, workshops en food pairings met thee, koffie, bier, wijn en kaas. Heel leuk vinden we de Tram de Chocolat waar je in een historische tram door Den Haag rijdt en ondertussen een chocolade proeverij krijgt. Maar goed, de laatste editie van dit jaar is inmiddels uitverkocht. Beetje nieuws na Pasen dus die tram. Wel op tijd zijn we om te zeggen dat zo’n mooie reep Fairtrade en duurzame chocolade – meestal in een mooie arty verpakking – een heel leuk cadeau voor de december-maanden is. You’re welcome.