4 april 2021, door Maud Göttgens

HIER willen we heen! Liever gisteren dan vandaag… Eco-resort Six Senses Ibiza

4 april 2021, door Maud Göttgens

HIER willen we heen! Liever gisteren dan vandaag… Eco-resort Six Senses Ibiza

Dit is misschien wel één van de spannendste projecten in ontwikkeling op Ibiza: het super de luxe 6-sterren eco-resort Six Senses Ibiza. Hét je-van-het hotel dat dit seizoen (zomer 2021) zijn deuren zal openen in het hoge noorden van het eiland. Eco-resort Six Senses Ibiza staat tussen de groene dennenbossen en de kristalheldere wateren van de verborgen baai van Cala Xaracca. Een unieke concept: het hotel is het eerste volledig duurzame resort van de Balearen en belooft niks minder dan ‘transformative wellness’ en ‘living awesome’. Hoe dan? Hou je vast!

O, deze alvast:kids zijn van harte welkom. Voor hen is er de kinderclub. Jonge gasten worden hier meegenomen in speelse educatieve programma's, van actieve watersporten tot kooklessen, spa-producten maken, lokale dansen leren en contact maken met de natuur. Hoe awesome kan het zijn!

Eco Resort Six Senses

Eco Resort Six Senses

Het gaat hier verder dan het zoveelste architectonische hoogstandje finca stijl. En ook verder dan de ruim 100 unieke luxe gastenverblijven in eigentijds duurzaam design met uiterst verfijnde afwerkingen. En eveneens verder dan een adembenemend uitzicht op de open oceaan. Want heus, de voorzieningen die ze hier hebben zijn beyond your dreams en nergens anders op het eiland te vinden.

We hebben het onder andere over die awesome spa. In deze ultiem sereen vormgegeven setting komen oude wijsheden en high-tech therapieën samen. Hier kun je terecht voor gevorderde schoonheidsbehandelingen in o.a de holistische antiverouderingskliniek, zuurstofbar, hamam, Russische banja (een soort sauna), juicebar of Watsu-zwembad met zijn omliggende biologische tuinen waarin botanische producten groeien die in de spa gebruikt worden.

Vergeet ook niet de rest van het wellness aanbod. Want denk maar niet dat hier de
eerste de beste yoga teacher van het eiland geplukt wordt. Nee, hier worden van heinde en ver de beste goeroe’s en meesters ingevlogen, die de gasten moeten inspireren om hun fysieke, emotionele en spirituele zelf te voeden. Het resort biedt een uniek spiritueel verrijkingscentrum met programma’s variërend van Crystal Healing tot Shamanic Journeys.

Daarna is het wat ons betreft de hoogste tijd voor een beetje awesome living. Je kunt bij Six Senses dan ook volop genieten van heerlijke avonden in een van de zes eetgelegenheden. Zo kun je onder andere aanschuiven aan de lange tafels van The Farmers Market, waar je de meest verse gerechten en nieuwste biologische dranken kunt proeven, die grotendeels verbouwd worden op het resort zelf of op de boerderij van het resort, die zich in Santa Gertrudis, iets verderop op het eiland, bevindt. Hier worden ook pop-up kooklessen georganiseerd. Voor ná het diner is er de Beach Cave, direct aan de zee gelegen. Een exclusieve artistieke club geheel volgens de legendarische authentieke festival vibes van het eiland waar ‘s avonds eindeloos gedanst mag worden (op de nieuwste muziek, opgenomen in eigen studio).