Spanje, Ibiza9 juli 2021, door Barts Boekje

Paradise on earth? Beachhotel Can 7, Formentera

Spanje, Ibiza, 9 juli 2021, door Barts Boekje

Paradise on earth? Beachhotel Can 7, Formentera

Jawel, je raadt het al. We hebben alweer een pareltje ontdekt op Formentera, dat droomeiland pal naast Ibiza (écht? ja, het is echt zo!) Want we begrijpen maar al te goed dat je straks wel even toe bent aan een enkeltje ultimate Paradise.

Nederlander Frits Thieme (eigenaar van La Granja, Ibiza, een van de meest te gekke logeer-farms op Ibiza: check ze hier) had dit al eerder in de smiezen en opende in juni 2019 het ultieme beachhotel Can 7, direct aan het prachtige strand van het verder verlaten Playa de Migjorn op Ibiza’s buureiland Formentera. Hoewel, de term ‘beachhotel’ is wellicht niet helemaal de juiste tone of voice als je deze bijzondere vrijplaats bekijkt. You'll see! Maak jezelf klaar om omringd te worden door kunstzinnige geesten, exotische reizigers en tal van andere kleurrijke paradijsvogels van over de hele wereld.

Beachhotel Can 7 Ibiza

Beachhotel Can 7 Ibiza

Denk qua interieur aan een grote Nomadentent uit de Marokkaanse desert. Zware donkere doeken hangen gedrapeerd als grote zonweringen boven de zitjes, waardoor het interieur een tikkeltje donker, maar daardoor sfeervol en intiem oogt. Er worden hier enkel natuurlijke materialen gebruikt, op de vloer ligt zand (béter kan haast niet toch?). Met daarop grote Oosterse tapijten en lage houten tafels met grote zit- en sierkussens eromheen. Het textiel in aardetinten en de accessoires met Noord Afrikaanse invloeden matchen perfect in het totale plaatje. In de hoek staat een piano, ook pal in het zand. Awesome toch?

Can 7 staat ook wel bekend als een Artist Residency, Playa Retreat en ontmoetingsplaats voor hun wereldwijde familie van ontdekkingsreizigers, dromers en onbevangen denkers.


						

Alles voelt hier oer, aards en authentiek en is tegelijkertijd verfijnd & très stylisch. Net als het publiek. De kamers zijn redelijk eenvoudig, maar eveneens sfeervol. De gerechten zijn zoals gezegd daadwerkelijk volledig guilt free, en daarnaast ook nog eens uiterst smakelijk en bovendien een kunstwerk an sich.

 

Hou je van een laid-back vibe en verwacht je geen ultieme luxe in je hotelkamer, dan is dit jouw heaven on earth. Want ga je mee in de flow, dan word je geheid opgenomen in deze bijzondere community en feest je voordat je het weet tot in de vroege uurtjes mee met de Can 7 family in hun ultieme vrijheidsbubbel. Willen we best, toch?

Unieke activiteiten van Can 7

Unieke activiteiten van Can 7

Beachhotel Can 7 wordt veelal bezocht door artistieke kunstenaars, waardoor er veel bijzondere activiteiten georganiseerd worden door de creatieve reizigers onderling, én voor de reizigers zelf, zoals bijeenkomsten, retreats en workshops, uiteenlopend van kunst- en muziek events en ‘guilty free food’ workshops, tot aan detox & yoga weken, spirituele ceremonies en beach clean up days. Dit wil je toch niet missen?