Nederland, Amsterdam19 november 2019, door Nina van Hilst

Een in de natuur verstopte parel in Amsterdam Buitenveldert: Restaurant Gijsbrecht

Nederland, Amsterdam, 19 november 2019, door Nina van Hilst

Een in de natuur verstopte parel in Amsterdam Buitenveldert: Restaurant Gijsbrecht

Stukje fietsen maar dan heb je ook wat. Een mooi restaurant in een groen park. Plus een mooi terras aan het water. Goed eten, heerlijk wijnen en een leuk gemêleerd publiek. Ons heb je. Restaurant Gijsbrecht ligt in de natuur van het Gijsbrecht van Aemstelpark in Amsterdam Buitenveldert. Dichtbij de stad en toch even lekker weg van de stad. We stellen je graag even voor.

Restaurant Gijsbrecht

Restaurant Gijsbrecht

De oude Amsterdammers onder ons zullen het pand van Restaurant Gijsbrecht nog kennen. Dertig jaar lang was dit het honk van Restaurant Halvemaan, die in de jaren negentig een Michelinster hadden. De geliefde oudjes maakten met plezier plaats voor iets jongers. En dat werd Restaurant Gijsbrecht. Uiteraard vernoemd naar het park. Dit soort locaties – in Amsterdam middenin een park en aan het water – zijn uniek. Uiteraard heerlijk bij warm weer op het terras. Maar ook met oranje of besneeuwde bomen is het uitzicht vanuit het knusse restaurant een plaatje.

Het restaurant werd verbouwd tot een warme halve maan (of ben ik de enige die het gevoel van een halve maan krijgt bij de grote halfronde ramen die uitkijken op het park?). Fluwelen stoelen en comfortabele banken (waar je heerlijk met je lief of date naast elkaar kunt kruipen na het eten). Sfeervolle (lees: knap-makende) verlichting. En marmeren tafels waar de heerlijkheden op verschijnen. Seizoensgerechten, het liefst lokale en biologische ingrediënten, bijpassende goede wijnen en voor de liefhebbers oesters of kaviaar. Je proeft ‘m wel toch? Nog niet? Gepocheerd ei met Hollandse garnaal. Zeeduivelwang met Opperdoezer en citroenboter. Boleet met aardappel-bosuimousseline. Verrassende gerechten die wel erg smakelijk zijn uitgepakt.

Leuk is de mix van mensen die Gijsbrecht weten te vinden. Oud en jong. Romantische stelletjes tot groepjes vrienden. Ben je met een groep tot 20 personen, dan kun je terecht in de zijruimte. Naast de bar, ook wel praktisch met een groep. We kijken er nu al naar uit om in het voorjaar op het terras neer te strijken. Of wie weet, tijdens een rondje schaatsen. Wanneer weten we nog niet maar dat we terugkomen is zeker.

Oh, en iedere laatste zondag van de maand is het tijd voor live muziek, wijn, cocktails en lekker eten tijdens de Sunday Brunch bij Restaurant Gijsbrecht. Vinden we leuk!