Nederland23 maart 2020, door Imara Milatz

Een steuntje in de rug voor onze helden, deze is voor jullie

Nederland, 23 maart 2020, door Imara Milatz

Een steuntje in de rug voor onze helden, deze is voor jullie

Afgelopen week (was het nog maar een week? Voelt als een stukje langer dan dat) kwamen al zo veel mooie initiatieven de wereld in. De een net zo bijzonder als de ander, en het lijkt maar niet te stoppen. We doen ons best om alles te delen, maar we are only human... Maar deze, die moest!

Als Nederlander, of gewoon, als wereldburger, is het belangrijk om met zijn allem een steentje bij te dragen. Flatten The Curve, dat kan namelijk niemand in zijn eentje. Een steentje bijdragen is ECHT NIET MOEILIJK. Blijf binnen op de bank of in je bed, lees wat ons part heel Barts Boekje binnenstebuiten en heus, een nieuwe dag staat weer voor de deur.

Voor een heleboel Nederlanders is dat steentje bijdragen niet zo makkelijk. De werknemers in de zorg redden levens, maken overuren, houden samen met het onderwijzend personeel, de politie, schoonmakers, de werknemers in de supermarkten en de brandweer Nederland draaiende. En natuurlijk zijn er ook alle ouderen in eenzaamheid. Deze helden, dat ze met recht zijn, mogen we met zijn allen een beetje ontlasten. Hoe we dat gaan doen? Met een Bordje voor Onze Helden, een hoogwaardig diner van Eugene van Angelbeek, Ron Blaauw en Arjen Kräwinkel. Hulde.

(smakelijk) Steuntje in de rug

(smakelijk) Steuntje in de rug

Alle horeca moet sluiten. Het nieuws is een nachtmerrie voor iedere horecaondernemer. En dat voelt machteloos. Topchefs Arjen, Ron en Eugene bedachten iets goeds te willen doen en maakten gebruik van hun ‘machteloosheid’ door deze om te zetten in ‘kracht’. Schouder aan schouder staan enzo. Hoe doen creatieve mannen in de keuken dat? Door te doen waar zij het beste in zijn: koken. Koken voor de mensen die er nu het beste gebruik van kunnen maken. En dat is een idee waar we best een beetje trots op mogen zijn. Samen met hun werknemers gaat het drietal zich at least de komende drie weken inzetten om in Amsterdam en Amstelveen dagelijks voor onze helden hoogwaardige diners aan te bieden. Het liefst doen we hier natuurlijk allemaal aan mee en hopen we ook dat er meer en meer restaurants op staan voor onze hero’s.

Ben/ ken je familie van ouderen of mensen werkzaam in deze vitale sectoren, dan is is dit misschien wel een bijzondere verrassing voor jouw dierbaren en diens afdelingen. Wat je dan doet gaat als volgt: motiveer hier waarom jouw loved ones (én de helden van Nederland) een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op welke dag zij aan het werken zijn en hoeveel maaltijden in een verzorgingshuis, woongroep, buurthuis, ziekenhuis, huisartsenpost, ambulancepost, schoonmaakbedrijf, school of andere onderwijsinstelling, supermarkt, politiebureau of brandweerkazerne willen laten bezorgen. Go go go dan geven we met zijn alle een beetje meer liefde. 

Bordje voor Onze Helden