20 maart 2020, door Maartje

Dat verdient een Bloemetje! Help ook Neerlands kwekers corona door

20 maart 2020, door Maartje

Dat verdient een Bloemetje! Help ook Neerlands kwekers corona door

Herinner je de nieuwe online marktplaats voor al je design interieurstukken nog? Whoppah is de naam, en hier lees je er alles over. De mensen achter de marktplaats sloegen de handen ineens met bezorgdienst Brenger. De één een webshop, de andere een bezorgservice én een overschot aan bloemen in Nederland doordat export op dit moment onmogelijk is. 1 en 1 is 3 dachten de (sociale) ondernemers, en gingen een grootschalige actie van start om de met enorme overschotten kampende bloemenkwekers te helpen hun bloemen rechtstreeks aan de consument te verkopen. De eerste 200.000 bossen zijn inmiddels aangemeld. En nu kun jij ze kopen. Kijk, dat verdient een bloemetje!

Wie wat waar?

Wie wat waar?

Oke, nog één keer, mocht je het gemist hebben: niet alleen de horeca heeft het zwaar, en de zorgmedewerkers moeten dubbele uren draaien, maar ook de bloemensector kampt met een implosie door de uitbraak van het coronavirus. Slechts tien procent van Nederlands derde belangrijkste exportproduct wordt nog verkocht. Stel je voor hoe een klap dat voor de economie is. Willen we niet, is voor niemand goed. Honderden kwekers weten zich geen raad met de containers vol bloemen, terwijl de komende weken nog eens miljoenen bloemen worden geoogst. Om de sector te helpen, bieden Whoppah en Brenger daarom zowel de kweker als de lokale bloemist vanaf vandaag kosteloos een verkoopaccount in de app en contactloze bezorgservice aan huis. Daarmee kan de kweker rechtstreeks en kosteloos online verkopen en is thuiswerkend Nederland voorzien van een verse bos in huis. Win-win!

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

De kweker of bloemist plaatst middels een foto diens aanbod op Whoppah. De gebruikers van Whoppah vinden daar hun verse bos, bestellen die en rekenen digitaal af. Simpel. De verkoopprijs is € 5 per bos. Daarbovenop betaalt de koper €1,99 transactiekosten en € 5 voor contactloze bezorging via Brenger. Voor 12 euro heb je dan dus een enorme (maar echt) bos en help je de kwekers van Nederland de Corona door. De kweker betaalt niets voor de verkoop van de bloemen. Leuk: kweker, bloemist en consument kunnen rechtstreeks met elkaar chatten in de app.

De koeriers van Brenger halen de bossen bij de kweker of bloemist op en bezorgen deze de volgende werkdag. Kopers kunnen een emmer met water bij de voordeur klaarzetten of de bos wordt door de koerier op de stoep gelegd. Op deze manier wordt veilig contactloos bezorgd.

“We hebben er alles aan gedaan om de kosten zo laag en het gemak zo groot mogelijk te maken, om ook de Nederlandse consument tegemoet te komen. Iedereen kan in deze onzekere tijden wel een bloemetje gebruiken, daar dragen wij op deze manier graag ons steentje aan bij,” aldus Derk van der Have, oprichter Brenger.