Nederland, Nijmegen27 oktober 2023, door Julia Leijzer

Een warm zondagsgevoel bij Philipse in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 27 oktober 2023, door Julia Leijzer

Een warm zondagsgevoel bij Philipse in Nijmegen

Verscholen naast de grote St. Stevenskerk, tussen de kanunnikenhuisjes, in hartje Nijmegen vind je het huiselijke Philipse. Hier kun je genieten van een huisgemaakte soep, heerlijke appeltaart en een lekkere lunch. Dit allemaal opgediend in súper schattig brocante bloemenservies; een feestje van nostalgie. Je koffie drink je uit een porseleinen kopje alsof je in een film zit, onder het genot van jouw favoriete liedje van een langspeelplaat. Ook de high Tea is zéker een aanrader, niet alleen om de lekkere zoete en hartige hapjes. Ook het genot van de perfect opgediende tafel met grootse brocante theepot met biologische kloosterthee. Oh, en natuurlijk is het interieur van dit authentieke pand weer zéér zoetsappig en esthetisch; hier hebben we natuurlijk beeldmateriaal van!

Vintage en Brocante

Vintage en Brocante

Een koffiehuis waar een hippe vintage inrichting samenkomt met een vleugje brocante en mooie serviezen, dat is Philipse. Een bijzondere combi, en een bijzonder leuke combi! Brocante kopjes en schotels en langspeelplaten, een pick-up en sfeervol vintage behang zorgen voor een oase van jeugdsentiment. De heerlijke grote houtkachel is perfect om in de winter bij op te warmen, hier krijg je spontaan zin in opwarmdrankjes na een koude wandeling.

Met de paplepel ingegoten

Met de paplepel ingegoten

Dat de brocante stijl met de paplepel is ingegoten, dat is wel te zien. Eigenaresse Monique Philipse groeide als klein meisje op in de brocantewinkel van haar moeder, en in de zomer ging ze met haar vader naar Frankrijk op zoek naar oude parels. Uit haar liefde voor oude schatten en haar passie voor horeca is het concept van koffiehuis en lunchroom Philipse ontstaan. Muren vol vintage blikken en schilderijtjes, tafels vol suikerpotten en melkkannen. En de keuken vol verse lekkernijen, hier ben je wel even zoet.

Een zondag bij Philipse

Een zondag bij Philipse

Bij Philipse kun je iedere dag van de week terecht voor een dagje studeren onder het genot van een matcha latte en cinnamon roll. Of voor een bijklets-lunch met je favoriete personen smullende van een acai bowl of flatbread halloumi op de woensdagmiddag. Een cappuccino met je oma, kan ook gewoon. Maar het allerliefste spendeer je hier een bijzondere zondagmiddag met je vriendinnen, dit is dé plek waar je (het liefst als het buiten slecht weer is) gaat zitten en ruim de tijd neemt voor elkaar en some good food. Bestel de Philipse plank met scones, vers belegde broodjes en bananenbrood, wat taartjes eromheen voor wat extra lekkerheid. Je komt met een gevulde buik thuis, ready voor een nieuwe week.

 

Philipse