13 juni 2019, door Milou Verbeke

Eerst crowdfunden en dán Zeilen naar de COP in Chili

13 juni 2019, door Milou Verbeke

Eerst crowdfunden en dán Zeilen naar de COP in Chili

Het is ons werk, we zullen toch moeten vliegen om op die bestemmingen te komen. Daarom proberen we met andere dingen te compenseren. Ik hoor je denken - dat gaat natuurlijk nooit op tegen al dat vliegen. Is misschien ook zo, maar we doen wat we kunnen. En ook niet onbelangrijk is het om zo af en toe projecten uit te lichten als deze.

Zeilen naar de COP, Aha. Dat is de Conference of the Parties, ofwel de VN Klimaatconferentie die dit jaar in Chili wordt gehouden. Van 2 t/m 13 december om precies te zijn. En de groep die daar heen gaat (24 man groot) gaat daar vanaf Nederland zo’n 6 tot 8 weken over doen. Ja, dat is het betere werk. De belangrijkste reden om te gaan is om hun bezorgdheid te uiten over het milieu. Want echt gezellig is het over een paar jaar niet meer als we zo doorgaan. De zeiltocht maakt deel uit van een (media)campagne voor beleidsverandering op nationaal en internationaal niveau. Het doel? Transport moet gelijk getrokken worden. Het moet eenvoudiger, betaalbaarder en aantrekkelijker worden om voor een duurzame manier van reizen te kiezen, zoals met de trein, bus en fiets.

We snappen ergens wel dat jij niet op die boot wilt zitten (respect hebben we zeker voor ze), wel kun je het team van 24 man supporten om de grote overtocht te maken en te strijden voor de toekomst. Onze toekomst. Sponsoren mag dus. Hebben wij ook gedaan. Meer info vind je hier: sailtothecop.com/support.