Net open: eetcafé Schotsheuvel in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 22 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Net open: eetcafé Schotsheuvel in Amsterdam

De mannen van het befaamde Wijmpje Beukers in De Pijp hebben niet stilgezeten, zelfs niet tijdens de welbekende lockdown. Integendeel zelfs! Er is een nieuwe topplek ontstaan en dat bij het Museumkwartier op de Banstraat. De naam vraag je? Eetcafé Schotsheuvel! Een tweede plek waar je terecht kunt voor culinaire gerechten zonder poespas met een glas goede wijn in een Franse bistro stijl. Leuk!

Eetcafé Schotsheuvel

Eetcafé Schotsheuvel

Je zit hier op houten klassieke stoelen aan houten ronde of vierkante bistro tafels. Het pand is mooi opgeknapt met een houten vloer, houten kasten en houten bemuring. Alles in hout dus… Vinden we mooi! De ramen hebben glas-in-lood details wat helemaal tot zijn recht komt hier en de groene luifels buiten maken de sfeer af.

Niet alleen vanbinnen is het genieten bij Schotsheuvel. Het eten is lekker en wat we graag zien, klassieke gerechten met een eigen touch. Denk aan een Franse uiensoep, kreeftensoep, wildstoof en de nu al klassieker Schotsheuvel’s Mac n’ Cheese. Niet zomaar een old school Mac n’ Cheese. Nee hoor, eentje met truffel en champignons. Yum! Om af te sluiten hebben ze Wijmpje’s Dame Blanche meegenomen uit De Pijp en de appelbol met kaneel is een aanrader!