Nederland1 december 2020, door Barts Boekje

Van lekker slapen tot aan eten, bij Kimpton De Witt in Amsterdam moet je wezen

Nederland, 1 december 2020, door Barts Boekje

Van lekker slapen tot aan eten, bij Kimpton De Witt in Amsterdam moet je wezen

We weten niet hoe het met jullie zit, maar op donkere, druilerige dagen verlang je toch altijd hevig naar die overheerlijke deken van warmte en verwennerij van een luxe hotel en een goed restaurant. En wat nou als dat restaurant ook nog eens een diner serveert dat nét even anders is. En gezond. Gezond eten staat bij Bart absoluut niet op de eerste plaats als we uit eten gaan, maar het is mooi meegenomen natuurlijk als het wél goed voor je is.

 

Wie de horeca in Amsterdam een beetje kent, weet dat je voor de Franse en Italiaanse keuken op elke straathoek zo’n beetje je hart kunt ophalen. Ook Aziatisch dineren kun je in elke wijk op meerdere goede plekken. Maar de Californische keuken, die kon je nog niet eerder proeven in onze mooie hoofdstad. En denk dan niet aan de typische Amerikaanse Tex-mex keuken, maar aan de fitboys en girls uit Californië die al roller skatend op de strandboulevard leven op groene smoothies en salades en zeewind.

Celia

Celia

Bij restaurant Celia vind je de moderne Californische keuken, zonder dat die te overdreven gezond is. De kaart bestaat uit gerechten die een frisse en kleurrijke combi vormen van verschillende invloeden van over de hele wereld. Zo kun je er bijvoorbeeld de signature krokante vistaco’s met jackfruit sla en bestellen. Of gegrilde octopus met romanesco en taggiasca olijven. Ook op het zalige menu: geroosterde kip met citrus, zeebaars a la plancha met ponzusaus en corvina crudo met een kick van jalapeno. Genoeg vega gerechten ook, zoals een Ceaser salade van boerenkool en de signature geroosterde bloemkool. Pairen kan met fijne cocktails, zoals de
komkommermargarita en passionfruit sour. Je zit er ook nog eens meer dan fijn, in een restaurant dat blinkt van nieuwheid, met een open keuken, vrolijke gele accenten en genoeg ruimte in tijden van covid 19.

Slapen?

Slapen?

Slapen deden we in het pas geopende hotel waar Celia onderdeel van uitmaakt, namelijk het luxe Kimpton de Witt. Een keten met zusjes in onder meer Monaco en Londen. De eigenaren van de Amsterdamse vestiging kennen we van Jansz en het Pulitzer Amsterdan. Een knappe kamer, de junior suite, met wijds uitzicht op de Nieuwezijds Voorburgwal. De trams klingelden zachtjes voorbij, voor het echte Amsterdamse gevoel.

Een prachtige kamer met hoogteverschil (je komt binnen via eentrap die afdaalt naar de eigenlijke slaapkamer) waardoor de ruimte groot aanvoelde. Alle kamers zijn top ingericht met toffe kunst (denk Polls Potten en Marcel Wanders). Hier is duidelijk een stylist met trefzekere hand aan het werk geweest.

Ook de gemeenschappelijke zithoeken op de benedenverdieping zijn fris en designerig, zonder dat het afdoet aan warmte. Opvallend kunstwerk; een enorme (enorme!) bos met hout in de lobby. Bart was er van vrijdag op zaterdag, en we konden dus zaterdagochtend lekker boodschapjes doen op de biologische Noordermarkt, die op loopafstand is. Een mooie wandeling door de Jordaan en de 9 straatjes en vele shops later, konden we onze bagage afhalen in het hotel. En – last but not least – onze auto uit de privé parkeergarage van hethotel de weg opsturen. Voor alle niet-Amsterdammers echt een héél groot voordeel van
deze plek.

Lees hier meer.

Hoe leuk is dit voor 149 euro slaap je in een Deluxe room en heb je 50 euro credit om uit te geven in het restaurant Celia. Twee Super Lyan-cocktails op je kamer en een ontbijt voor twee. Oh en die parking zit erbij. Beschikbaar van woensdag tot zondag tot 31 december 2020.