Nederland, Amsterdam30 juni 2017, door Maartje

El Hermano de Kique Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 30 juni 2017, door Maartje

El Hermano de Kique Amsterdam

Altijd feest als de Spaarndammerbuurt als er in de Spaarndammerstraat weer een nieuw hangplek open gaat. Want gezellige buurt. Gezellige straat. Olé dus voor het splinternieuwe El Hermano de Kique! Wij mogen El Hermano zeggen (klein verschil, stukken gemakkelijker te onthouden). El Hermano de Rique, een Spaanse wijn- en tapaszaak - herstel: wijn- en kleinehapjeszaak, is van twee Amsterdammers (geen Spanjaarden dus, wel liefhebbers van het land, en dan vooral de (eet)cultuur) die ook een wijnhandel runnen, iets verderop in dezelfde straat. Kenners.

Ook Spaans maar dan op de Overtoom en om nog even op te wachten: Parallel

Op de kaart zoals gezegd kleine happen. Lichtgewicht zodat je ze de hele avond lang kunt blijven bestellen (en eten). Zoals makreelpastei met gepekelde komkommer en courgette, ganzenrilletje, ibérico ham en meer. Van die precies goede borrelhappen dus, in een gezellig Spaans lokaal. Zomer in de stad, dat idee, ook als het weer even niet mee zit.
Wat ze daar zelf over zeggen? Dit: El Hermano de Kique is een Spaans georiënteerde wijnbar die zich heeft gespecialiseerd in manzanilla en kleine gerechtjes. Dat dus. We like.

Liever uitgebreid tafelen in de buurt? Doe dan het leuke Morris & Bella! Om de hoek. Lees meer: Morris & Bella