Nederland, Amsterdam14 november 2023, door Nikki Nederhorst

DB55, van kantoor naar restaurant: Elixirs of Cosmic Consciousness

Nederland, Amsterdam, 14 november 2023, door Nikki Nederhorst

DB55, van kantoor naar restaurant: Elixirs of Cosmic Consciousness

Chef Yacinth Pos van DB55 maakt een bijzonder verhaal in de Houthavens. Bij deze vegetarische diner/lunch ervaring plukt zij haar ingrediënten onder andere in Amsterdam, langs de weg, in parken of bij het pand in de buurt van de Houthavens. En die ingredienten zie je dan later natuurlijk terug op je bord. Over lokaal gesproken! Dit viergangendiner of -lunch Elixirs of Cosmic Consciousness is tot en met 19 november, op vrijdag, zaterdag en zondag. Het menu is volledig vegetarisch, maar vegans zijn vanzelfsprekend ook welkom.

 

Koop hier je tickets

Het diner

Het diner

Tijdens het viergangendiner dat chef Yacinth Pos maakt, krijg je de wereld van wilde, eetbare planten helemaal mee. Hoe kun je deze planten toevoegen aan je maaltijd en omtoveren tot een heerlijk gerecht? Wat betekenen deze planten voor je gezondheid? En weet je eigenlijk wel wat voor eetbaars er naast jouw Amsterdamse voordeur groeit? Een diner (of lunch) plus, want je leert ook nog eens wat. Bijvoorbeeld hoe je je eigen elixers en gerechten maakt, gewoon met planten en kruiden die om je heen groeien.

Dit zijn de data:

12 nov. – Lunch: 12:30 – 15:30
17 nov. – Diner: 19:00 – 22:00
18 nov. – Diner: 19:00 – 22:00
19 nov. – Lunch: 12:30 – 15:30

Chef Yacinth Pos

Chef Yacinth Pos

Yacinth Pos wil tijdens het evenement ‘Elixirs of Cosmic Consciousness’ de gasten laten dineren met planten. De planten hebben volgens haar een medicinale werking en zijn ontzettend goed voor onze lichamen: ”het moet een zintuiglijke ervaring worden”. Zien (proeven) is geloven!

Bij elk gerecht krijg je info over de planten, hoe de gerechten zijn gemaakt, zodat je thuis ook aan de slag kunt en hoe de werking van geneeskracht werkt bij dat gerecht.

Koop hier je tickets