Zweden, Midden-Zweden3 juni 2022, door Barts Boekje

De Glass Cabin: de ultieme Zweedse outdoor beleving bij Erikson Cottage

Zweden, Midden-Zweden, 3 juni 2022, door Barts Boekje

De Glass Cabin: de ultieme Zweedse outdoor beleving bij Erikson Cottage

Outdoor shout-out alert! De Glass Cabin van Erikson Cottage. Een slaapkamer op pootjes met glazen wanden en een dito plafond. Een natuurstenen designtafel, een beetje casual opgesteld tussen de bomen. Een heerlijke hangmat en een outdoor designkeuken waar je u tegen zegt. Een soort outdoor variant Tiny house in de vorm van een luxe Glass Cabin bij Erikson Cottage. Alles voor een perfecte beleving en meer. Een geweldige glazen cabin midden in de natuur in de binnenlanden van het, met wild gevulde, Zweedse Westen. Outdoor-bucketlijstjes-materiaal bij uitstek. Een beetje á la de Nederlandse Cabin Anna, maar dan in the middle of nature in Zweden. Midden in het bos en op een steenworp afstand van een kristalhelder meer. En, oh ja, een kajak is bij de prijs inbegrepen.

 

Erikson Cottage: 72-hour Glass Cabin

Erikson Cottage: 72-hour Glass Cabin

Beleef tweeënzeventig uur of vierentwintig, in een glass cabin bij Erikson’s Cottage en je wandelt als herboren het bos uit. Meters linnen, dikke blankhouten balken en vooral veel glas vormen de basis van de luxe glass cabins bij Ericson’s Cottage. Temidden van de nog net niet tot aan de hemel reikende naald- en berkenbomen, staan op enkele honderden meters van elkaar twee glazen suites op een blankhouten ‘bordes’. Mooi om op hoogte een beetje koninklijk om je heen te kunnen kijken en voor de wilde bezoekers om er onderdoor te kunnen kruipen. Idyllisch? Enorm! Romantisch? Heel! Een blankhouten designkeuken, een relaxgedeelte inclusief hammock en een fraai vormgegeven ruimte voor de noodzakelijke sanitaire stop maken de outdoor beleving af. En badderen? Dat doe je in het nabijgelegen meer of op loopafstand binnen bij de Erikson basis.

Eat - Stay - Enjoy bij Erikson Cottage

Eat - Stay - Enjoy bij Erikson Cottage

Eat – Stay – Enjoy, zo luidt het credo van de eigenaren en tevens sympathieke zusters Katarina en Elisabeth. De hardwerkende boegbeelden van het Erikson concept. In totaal twee Glass Cabins en een heritage hippe cottage zijn boekbaar voor het stukje stay. Een zalige zuurdesembakkerij annex -pop-up pizzeria en zomercafé vormen de eatbeleving. En onder andere een kajak, een paddle board, een zandstrand en kilometers om te hiken staan garant voor het betere enjoyen. En laten de zussen nou bij aankomst de allerlekkerste fika voor je klaar hebben staan en op aanvraag een goedgevulde rugzak klaarmaken. Elanden spotten, simpelweg op je rug liggen en een beetje naar de wuivende boomtoppen kijken, luisteren naar de lieflijk fluitende vogels, de ruisende takken en het rustgevende gekabbel van het water… man, man of vrouw, vrouw, dat is het leven hoor, daar midden in de natuur bij de Erikson zusjes. Vi ses, oftewel, tot later, wij blijven nog even.

Boeken die cabinbij Erikson Cottage in Ljungsarp, West Zweden