Nederland, Amsterdam26 februari 2017, door Maartje

Escobar Amsterdam (de Pijp)

Nederland, Amsterdam, 26 februari 2017, door Maartje

Escobar Amsterdam (de Pijp)

Nee nee nee nee nee... het nieuwe ECOBAR Amsterdam opende niet in Ouderkerk aan de Amstel en neeeeeheeee, het loosely inspired by Spanish cuisine restaurant ís niet van Ron Blaauw: de twee jongemannen die de zaak runnen krijgen 'slechts' de zeer gewaardeerde 'rugdekking' van de chef (hij 'doet' de menukaart). Kunnen wij ook wel waarderen. Waar? Aan de Eerste Sweelinckstraat 10 in de Amsterdamse Pijp, op de plek waar tot voor kort De Badcuyp zat, om de hoek van de Albert Cuypstraat. Pintxos staan er op de bar. En de hoge tafels.

Escobar Amsterdam

Escobar Amsterdam

En dat is dikke pret in de plus. Want we gingen niet 1 keer, niet twee keer maar een keertje of drie nog voordat Escobar zijn 3e ver-maand-dag vierde. Dus ja, dan vinden we er wat van: dat we het wat vinden. Snapt u? Dat ‘wel wat vinden’ is drieledig: ten eerste vinden we de vroeger Badcuyp mega gezellig opgeschilderd en houden we van alle hoekjes en niveau verschillen in de zaak – kun je zo lekker in wegkruipen. Al zaten we 2 van de 3 keer lekker aan de bar, ook al zo fijn. Nummer twee: de zaak groot en gezellig (kuddos voor de vriendelijke staf) wat maakt dat er meestal nog wel een plekkie (aan de bar) te scoren is (we zijn niet zo van het reserveren). Nummer 3 gaat natuurlijk uit naar het eten: dikke duim omhoog. En dus is Escobar onze favoriete tapas/ pinxos zaak van de stad, u snapt.

Escobar 1 jaar

Escobar 1 jaar

Update juni ’18: Escobar is 1 jaar en dat viert de zaak op zijn zachtst gezegd in stijl: ze vtrakteren een gelukkige winnaar op een retourtje Colombia. Que? Yes dat lees je goed. Een ticket t.w.v. €1000,- plus €500,- zakgeld. BAM!

Wat je hiervoor moet doen? Langskomen bij Escobar – bijvoorbeeld aanstaande zondag op hun verjaardagsfeestje: EscoFiesta en maak een kiekje van jezelf en je vrienden bij Escobar en plaats die op je insta met de hashtag #metEscobarnaarColombia. De winnaar wordt 29 juni via Facebook bekend gemaakt!