Nederland, Tilburg27 november 2017, door Maartje

Bijna open: EVE Tilburg

Nederland, Tilburg, 27 november 2017, door Maartje

Bijna open: EVE Tilburg

Mocht je binnenkort nog een Brabants bezoek op de planning hebben - zou je moeten doen, keigezellig namelijk - en het wordt niet Breda of Den Bosch, doe dan eens Tilburg. Jawel. Tilburg. Daar gebeurt namelijk volop leuks. En als je dat dan plant, plan dan even een dag na 8 december. Die dag opent namelijk het nu al spraakmakende 'on-Tilburgse' (naar de woorden van de kruiken, it wasn't me) EVE.

EVE, EVE Tilburg voluit, wat staat voor Eten Voor Eten. En dat wil weer zeggen dat EVE goed doet, namelijk een deel van de opbrengsten doneren aan het World Food Programme van de Canadese Earth group. Kijk, en dan heb je ons. Hoewel de looks van EVE Tilburg ook mee werken: het gigantische restaurant gaat namelijk huizen in een oude, monumentale, glazen loods aan de rand van de Tilburgse binnenstad.

Barts Boekje - eve tilburg

Een loods aan het Burgemeester Stekelenburgplein in de Spoorzone, een buurt waar het tegenwoordig toch al feest is. Een 'monumentale polygonale loods', zo lazen we. Wat dat betekent? Geen idee. Nog steeds niet, ook niet na intensief veldonderzoek (ik appte een vriendin die dit soort zaken meestal weet), noch na dito deskresearch (dan krijg je dit. Zegt ook niet zoveel) Maar er stonden vroeger treinen, de loods is bijna volledig van glas en het dak is op ruim 11 meter hoogte van de vloer, allemaal helder en rite-cool, maar wat is dan toch dat polygonale?. Afijn, een lichte, monumentale loods dus, en een flinke. Zoveel is duidelijk.

Die ruimte blijft, net als de oude rails die door de loods loopt, ook na de opening van EVE Tilburg, dat kan natuurlijk niet anders met al die indrukwekkendheid. Verder lazen we in het Brabants Dagblad dat een gigantische afzuigkap van ruim 2 bij 2 meter de eetzaal domineert. "De kap is omgebouwd tot lamp en kan met de nog functionerende kraanbaan uit 1938 verplaatst worden". Er kunnen ruim 200 man in EVE die er van ontbijt tot late borrel terecht kunnen.

8 december dus. Tot EVE!