Nederland, Amsterdam18 juli 2017, door Maartje

Expo & Frosé + @ Hoxton Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 18 juli 2017, door Maartje

Expo & Frosé + @ Hoxton Amsterdam

Moeten we hier nóg een keer vertellen waarom het Hoxton Hotel aan de Amsterdamse Herengracht een van onze favoriete hang-outs van Amsterdam is? Nee, eigenlijk hoeven we dat niet. Maar we doen het toch nog een keertje: Hoxton for president omdat je er de hele dag terecht kunt voor werkelijk alles, van een only the lonely laptop (of beter nog: lees een boek) sessie in de ochtend, voor je zakelijke meeting (of beter nog: met vrienden), het is zo'n plek die iedereen tof vind, van je oudtante via je moeder tot je eerste (of laatste) date en bovendien is er altijd wat te doen. Sample sales (YAY), workshops, lezingen... Ook deze zomer en dit zijn weer twee van die Hoxton-must-go's:

Frosé
Nee... Wij hadden ook niet gehoord dat Frosé het 'nieuwe zomerdrankje van 2017' is. Een dikke hit in New York, LA en Londen lieten we ons vertellen. Aha. Jaja. Toegegeven, we zijn niet zo van die term 'hét nieuwe drankje'. Immers, we bepalen zelf wel wat we lekker vinden. Maar deze, man! Deze is echt megasuperlekker. Frosé, wat het is laat zich raden (spreek maar eens hardop uit): Fro-sé. Juist. Frosen rosé. Maar dat is nog niet alles: het is een mix van rosé wijn, een klein beetje jenever, wat grapefruitsap, aardbei en limoensap. ZO lekker. En laat Lotti's, het hotelrestaurant van het Hoxton, nu de één van de eerste adressen van de stad zijn die het uitserveren. Lekker, maar - vinden we leuk - ook nog eens knettertje fotogeniek. Met een parapluutje. So well hello Frosé, we drinken niks anders meer deze zomer, zoveel is zeker.

Barts-Boekje-charliecharlie

CHARLIECHARLIE
Als je dan toch met je Frosé-tje in de hand een beetje om je heen staat te turen, check dan meteen de expo CHARLIECHARLIE. Say what? Say this: de Amsterdamse Charlotte van Drimmelen schrijft reportages en interviews voor onder meer voor FD-persoonlijk, Volkskrant Magazine, LINDA en Psychologie Magazine, en richt zich vanaf nu ook op fotografie. Creatieve alleskunner noemen we dat. Ze zet opmerkelijke, persoonlijke en taboedoorbrekende verhalen op papier, op schrift en in beeld, met altijd een focus op mensen die ze observeert en vastlegt. Voor The Hox Gallery maakte ze een selectie van zevenentwintig ingelijste werken die nog tot eind september te zien zijn. Straatfotografie is het, plat gezegd, waarvoor ze door Amsterdam maar vooral ook door andere grote (Europese) steden trok. Parijs, Berlijn, Zagreb, Rome... In die steden portretteerde ze vreemden in hun alledaagse bezigheden waardoor ze een vreemd (maar niks zo lekker) voyeurisme creëerde. Ga maar kijken. Hoxton, Herengracht 255 Amsterdam