Nederland, Amsterdam21 oktober 2019, door Nina van Hilst

Expositie: de gerecyclede trouwjurken van tesswithlotte bij Fashion For Good in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 21 oktober 2019, door Nina van Hilst

Expositie: de gerecyclede trouwjurken van tesswithlotte bij Fashion For Good in Amsterdam

Wie een beetje van witte jurken houdt heeft de prachtige gerecyclede trouwjurken van tesswithlotte vast al voorbij zien komen. Tot 7 december kun je deze bijzondere couture collectie zelf komen bekijken bij het museum voor duurzame mode innovaties Fashion For Good op het Rokin in Amsterdam.

tesswithlotte

tesswithlotte

Trouwjurken zijn – of waren – per definitie niet duurzaam. Één keer dragen on the big day en in de kast ermee. Mega zonde natuurlijk van zo’n met liefde gemaakt en gedragen item. Ontwerpster Tess van Zalinge en wedding planner With Lotte (Groosman) ontwierpen een collectie van upcycled vintage trouwjurken. Binnen deze collectie bijzondere jurken is er nog een ode aan trouwtradities. Pearls, Bianca Jagger, Herbs & Grains, Getaway Suit, Veil en nog 10 bijzondere – en bijzonder prachtige – vergeten tradities.

De collectie is tot 7 december 2019 te zien bij Fashion For Good. En past binnen de expositie REBORN die momenteel bij het museum loopt. REBORN staat in het teken van circulariteit en toont merken die zich bezighouden met hergebruik van materialen. Fashion For Good is elke dag gratis te bezoeken.