9 augustus 2020, door Nina van Hilst

Kleurrijke expositie van portret illustrator Amber de Vreng in Amsterdam

9 augustus 2020, door Nina van Hilst

Kleurrijke expositie van portret illustrator Amber de Vreng in Amsterdam

Wie houdt van bladgoud manen, Indiase block print stoffen, antieke lijsten en kleurrijke doeken mag 15 augustus 2020 in de agenda schrijven. Dan heeft portret illustrator Amber de Vreng haar eerste expositie. Bij Cloud Gallery op de Prinsengracht in Amsterdam toont ze deze unieke, mystieke werken. En ja, eigenlijk doen we Amber echt tekort wanneer we haar omschrijven als portret illustrator. Een artist she is.

Amber de Vreng

Amber de Vreng

Creatieve ziel Amber, die werkte als styliste, begon haar kunstenaars-bestaan met het maken van lijntekeningen van moeders met hun kindjes, gezinnen en geliefden. Dit werd zo’n hit dat er als snel een wachtlijst was – en is – voor het maken van deze illustraties. Na de lijntekeningen kwamen bladgoud manen, gouden ginkgo bladeren, andere wall art, geboortekaartjes, uitnodigingen en artwork voor boeken als Koffers en Koters. Alle werken zijn handgemaakt in Amber’s eigen stijl en magie. En dat noemen we een artist.

En iedere artist verdient een expositie. Amber de Vreng is uitgenodigd bij Cloud Gallery in Amsterdam. Je kunt haar nieuwe moon-magic werken komen bewonderen. En wanneer een van de werken je hart steelt, kan deze natuurlijk ook worden gekocht. Plus een gezellig praatje maken met de kunstenares des huizes. En dat vinden we sowieso al gezellig.

Expositie Amber de Vreng – 15 augustus Cloud Gallery