België, Antwerpen9 mei 2024, door Lies Polet

5 leuke musea voor je daguitstap in Antwerpen

België, Antwerpen, 9 mei 2024, door Lies Polet

5 leuke musea voor je daguitstap in Antwerpen

Kom gezellig wat cultuur opsnuiven in Antwerpen nadat je genoten hebt van een stevig ontbijt (zie artikel 'Barts Best of: bakkie, brekkie en brunch in Antwerpen'). In deze vijf musea beleef je ongetwijfeld een interessante namiddag. Vier van de vijf musea zijn daarnaast ook jouw ideale activiteit op een regenachtige dag in België. Inderdaad, deze stad gaat niet snel vervelen.

1. Museum aan de Stroom

1. Museum aan de Stroom

In het MAS (Museum aan de Stroom) word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van de stad, haar bruisende haven en rijke, culturele erfgoed. Alleen al voor het bijzondere uitzicht op de stad vanaf het Eilandje, een van de hippere wijken van ’t stad, wil je dit museum bezoeken.

@masantwerpen 

2. Koninklijke Museum voor Schone Kunsten

2. Koninklijke Museum voor Schone Kunsten

Na 11 jaar bouwen en renoveren, zwaaide het vernieuwde KMSKA (Koninklijke museum voor Schone Kunsten) in september 2022 de deuren opnieuw open. Het grootste kunstmuseum van Vlaanderen verdient met zekerheid een bezoekje tijdens jouw uitstap in Antwerpen! Elke kunstliefhebber geniet hier van meer dan 600 kunstwerken. Veel van de getoonde kunstwerken zijn ook in Vlaanderen gemaakt.

@kmska_museum

3. Modemuseum

3. Modemuseum

Dankzij het MoMu (Modemuseum) ontdek je de fascinerende wereld van mode. Je ziet hier niet alleen objecten, je wordt meteen ook ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema. Het MoMu wil interesse in mode stimuleren en mode toegankelijker maken voor iedereen. Als je Antwerpen opzoekt als modeliefhebber omdat je into shoppen bent, dan is het MoMu ongetwijfeld ook een must visit.

@momuantwerp

4. Middelheimmuseum

4. Middelheimmuseum

In dit gratis openluchtmuseum gaan kunst en natuur hand in hand. Het rustige park biedt een unieke ervaring van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Ook worden er regelmatig tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Vergeet zeker niet de roze artiesteningang van John Körmeling vast te leggen op de foto (leuk voor de gram).

@middelheimmuseum @tom_dagnas

5. Fotomuseum

5. Fotomuseum

Als je binnenwandelt bij het FOMU (Fotomuseum van Antwerpen), duik je meteen in de wereld van de fotografie. Het is niet voor niets een gekende plaats onder de Europese musea waar je een mooie verzamelingen van foto’s, camera’s en fotoboeken terugvindt. Laat je hier inspireren door de kracht van beeld en verhaal.

@fomuantwerp