Nederland, Amsterdam13 juni 2023, door Lynn Burgman

De lijst die je zocht: dit zijn de fijnste spa’s van Amsterdam, de city spa

Nederland, Amsterdam, 13 juni 2023, door Lynn Burgman

De lijst die je zocht: dit zijn de fijnste spa’s van Amsterdam, de city spa

De fijnste quick fix op het gebied van self care is toch wel een spa-bezoek. Massage, sauna, rust, alles. De lekkerste spa's in Nederland? Die beschreven we al hier. Maar mogen we dan ook nog heel even inzoomen op ons eigen Amsterdam? Dacht het wel. De lijst die je zocht: dit zijn de fijnste spa's van Amsterdam. En dan focussen we ons natuurlijk op de so-called city spa’s. Anders dan de wellness centra die je gewend kunt zijn op het platteland, zijn deze spa's compacter en hebben van alles één ding. Een stoombad, sauna, hamam, soms een zwembad en vaak een heerlijk menu vol bijzondere behandelingen. Ze zijn exclusief en daarom ook niet massaal. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de cherries voor je gevonden:

Akasha spa in het Conservatorium Hotel

Akasha spa in het Conservatorium Hotel

Zo een overheerlijke luxe verwen-locatie… Je stapt binnen in het toch al indrukwekkende Conservatorium Hotel en je vergeet even dat je op Hollandse bodem staat. Alles ademt hier ultieme cosmopolitan vibes. Onder in de kelder (dat klinkt oneerbiedig, dat is het niet) vind je de Akasha Spa. Luxe, mooiheid en schoonheid check!

Zodra je binnenkort word je meteen op je wenken bediend. Hier vind je echt hospitality. Ze hebben een paar saunas en een zwembad waar je gebruik van kunt maken, maar een behandeling hier maakt je bezoek wel echt af; een heerlijke facial of een chakra massage als je het ons vraagt.

Voor de full experience hou je het niet alleen bij een spabezoek, maar boek je direct bij restaurant Taiko voor het diner en een nachtje in het prachtige hotel.

Kuuma spa

Kuuma spa

De pop-up sauna! Hier worden we nou zo blij van. Niet omdat het zo fancy is, maar omdat het concept zo leuk is. Deze pop-up sauna vind je namelijk elke keer op een andere locatie en het is een echte beleving.

De sauna is onbemand; je krijgt een code en daarmee kun je met lover of vriendinnen 1,5 uur relaxen in de sauna. Met een beetje mazzel, afhankelijk van waar de spa staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad en/of top je het af met een bommetje in de gracht.

Zo heb je een prive sauna en met als kers op de taart kun je je eigen playlist afspelen.

kuuma.nl

Renessence Spa

Renessence Spa

Next level rechargen doe bij Renessence Spa op de Zuidas in Amsterdam. Deze spa is uitgerust met allerlei technologische snufjes die gericht zijn op biohacking. Breath work, yoga, mindfulness, ice baths en floating. Om je lijf en je hele systeem te optimaliseren en je optimaal goed te voelen.

Wij hopen op meer ontwikkelingen en zijn erg nieuwsgierig naar alle stappen die Renessence Spa nog belooft te maken. So far, so good.

Lees meer over Renessence Amsterdam

Away spa @ W Hotel

Away spa @ W Hotel

Fancy it is! Midden in de stad, maar in het fancy, tikkeltje posh W Hotel stap je zo de stad uit en de ultieme sauna in, en dat allemaal binnen de vier muren van het W hotel (wat niet helemaal klopt want het W heeft twee panden, waarmee het dus eigenlijk acht muren zijn – kniesoor die er op let).

In de voormalige kluis van de Kas Bank werd de Away Spa (goeie naam wel) gecreëerd. Dat zorgde voor veel, heel veel, gouden details rond het zwembad: de whirlpool, Finse sauna en een stoombad. Bovenin kun je heerlijk een cocktail drinken op het dak als afsluiter, met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Guerlain spa @ Waldorf Astoria hotel

Guerlain spa @ Waldorf Astoria hotel

Zo zo zo chic De meest chique van het stel als je het ons vraagt, maar dat geldt natuurlijk sowieso voor het beeldschone, o zo serene Waldorf Astoria Hotel. Extra exclusief omdat beautylabel Guerlain niet heel veel spa’s voorziet van hun producten – it better be good!

Ook hier is de kleine city spa van alle gemakken voorzien. Er is een zwembad en een stoombad, en een heerlijk menu vol behandelingen die het liefste allemaal zou kiezen. Maar wat deze spa uniek maakt, is dat je ook buiten kunt relaxen in je badjas. Niets heerlijker dan na je behandeling, of saunasessie, te ontspannen in de tuin of gewoon wijn te drinken met je bestie en eens goed bij te kletsen.

Sereen en stijlvol. Got to love it!