Nederland, Haarlem31 maart 2020, door Nina van Hilst

Fair fashion: 3 x de mooiste vintage in Haarlem (en online shoppen)

Nederland, Haarlem, 31 maart 2020, door Nina van Hilst

Fair fashion: 3 x de mooiste vintage in Haarlem (en online shoppen)

Echte mooie vintage is forever. Of in ieder geval voor heel lang. En dan kunnen ze weer door. Het zijn typisch die items waar je écht blij van wordt wanneer je ze aanhebt. In Haarlem zijn drie parels van winkels met de mooiste vintage kleding. En eentje ervan is kersvers. Even opletten dus…

Vintage Curators

Vintage Curators

** Update: gesloten

Houd je van vintage en kom je weleens of vaker in Haarlem, dan ken je deze boutique ongetwijfeld. Vintage Curators zit in de Kleine Houtstraat en verkoopt vintage pronkstukken. Prachtige jurken, jassen, truien en broeken die in je fantasie een vorig leven bij een mooie Parisienne hebben gehad. Momenteel is de winkel deels van Club Niche Vintage en dat betekent vooral nog meer moois. Zoek je een bijzonder item voor een bijzondere gelegenheid, kijk dan zeker bij Vintage Curators.

Kleine Houtstraat 20

Stijlloods

Stijlloods

Deze ruime vintage hemel verkoopt kleding, schoenen, accessoires, meubels en interieur items. Retro, funky, vintage en tweedehands. Het overgrote deel wat ze verkopen is milder geprijsd. Ook heeft Stijlloods een rek met tweedehands merkkleding van merken als Free People, Marant en Dries van Noten. Altijd leuk om even te speuren dus.

Nassaulaan 4

The Stylographer

The Stylographer

Nét geopend en helemaal leuk. The Stylographer zit in het straatje met koffiebar Native en de mooie bloemenzaak Klavertje Vijf. Net als Vintage Curators verkoopt The Stylographer parels van jurken en ander moois van hoogwaardige merken. Saint Laurent, Givency en vooral heel veel chique Franse namen van kleine modehuizen. Vintage of tweedehands. En allemaal even bijzonder.
In de corona periode verkoopt The Stylographer ook via Instagram.

Breestraat 36