1 februari 2020, door Nina van Hilst

Fair Fashion: “Because there is no planet B” Ecoalf Store in Amsterdam

1 februari 2020, door Nina van Hilst

Fair Fashion: “Because there is no planet B” Ecoalf Store in Amsterdam

Er zijn van die internationale mooie duurzame kledingmerken waarvan je blij bent als ze eenmaal op Nederlandse bodem neerstrijken. Ecoalf is er één van. Het Spaanse merk maakt kleding volledig van gerecyclede materialen. Dat doen ze al sinds 2009 en je kent ze vast van de quote “Because there is no planet B”. Ecoalf opende onlangs een prachtige store in de Amsterdamse Utrechtsestraat. Een fair en eco fashion winkel voor dames, heren en kinderen.

Ecoalf

Ecoalf

Waar de gevestigde modemerken nog een slag te slaan hebben met verduurzaming, kunnen nieuwe merken het hele DNA opbouwen met oog voor de planeet. Ecoalf doet dit. Het Spaanse merk startte in 2009 met waarden als zorg voor mens én natuur, transparantie over het hele proces, duurzaamheid in productie en de duurzaamheid van producten, innovatie en knapheid. De uitkomst is een sterk merk geheel gemaakt van gerecyclede materialen met een lage impact op de planeet. Én sinds 2020 ook geheel vegan en PETA approved.

Ultralight jassen, yoga- en sport kleding, sneakers, t-shirts en sweats is het eerste wat je van Ecoalf zult zien. Functionele kleding, en dat is niet perse waar we bij Bart normaliter voor vallen. We houden eerst van knap, dan van praktisch. En duurzaam natuurlijk. En dat is wat Ecoalf alledrie doet. Kijk je door de hoofdmoot van jassen, tees en sweats heen, dan zie je ook mooie jurkjes, blouses en truien. We weten nu al dat je ons gaat vervloeken dat we Ecoalf genoemd hebben. Ons doel is om je steeds meer eco-verantwoorde merken te laten verkiezen boven de oude fast fashion garde. Dus… you’re welcome.

Ecoalf Utrechtsestraat

Ecoalf Utrechtsestraat

Natuurlijk is Ecoalf gewoon al jaren online te bestellen. Toch – blame it on de leeftijd – vinden we het vaak fijn om een nog niet eerder gekocht merk eerst in levende lijve te zien. Dan zie en voel je de kwaliteit en de kleuren. De winkel van Ecoalf in de Utrechtsestraat is een bezoekje waard. Het interieur is ontworpen door Hubert Crijns architecten – die eerder veel voor Delight Yoga deden en veel strandtenten, je voelt het al, met veel hout – samen met Entertheloft. En gebouwd door Behout die voornamelijk met hergebruikte materialen werkt. Een groot deel van het interieur is dan ook gemaakt van reclaimed materialen. Zo is de kast gemaakt van oude haven-stuwbalken die in dunne plakjes gezaagd zijn en tot kast gemaakt. We like it a lot. Ga vooral zelf even kijken naar Ecoalf en laat je inlichten wat voor moois het merk allemaal doet.

Ecoalf – Utrechtsestraat 105 Amsterdam