12 november 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: het duurzame Nederlandse mode merk Palaver

12 november 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: het duurzame Nederlandse mode merk Palaver

Al sinds ze het mode merk oprichtten - iets langer dan een jaar geleden - zijn we fan. Het fair en duurzame fashion merk Palaver maakt zachte jurken, mooie blouses, fijne pantalons en hét jumpsuit voor iedere gelegenheid. Wanneer we het merk dragen is er iedere keer - eerlijk waar - iemand die vraagt van welk merk het item is. Een duidelijke gevalletje winner én keeper.

Palaver

Palaver

Het creëren van tijdloze items die je garderobe op veel manieren aanvullen. Een wikkelblouse die het zowel goed doet op een jeans als op een chique pantalon. Een jurk die je nooit meer uit wilt trekken. Een jumpsuit – in creme, beige of zwart en eigenlijk wil je ze allemaal – dat zowel met slippers als met hakken prachtig uit de verf komt. Op een subtiele manier stuk voor stuk showstelers. De oprichters van het merk werken vanuit Amsterdam en Australië. En dat Australische laidback gevoel stroomt toch wel door het merk heen.

Palaver is een merk wat een gevoel van community oproept. Met de makers en de dragers. Waar iedereen voor elkaar en de planeet het beste voor heeft. Een community met vrouwen die van slow en natural living houden. Waar duurzaamheid hoog staat en een garderobe bestaat uit zorgvuldig geselecteerde items die lang meegaan. De collectie van Palaver is niet groot en de meeste items komen meerdere seizoenen terug. En ook komen er ieder seizoen weer wat mooie modellen bij.

Palaver X Kirrillyrose

Palaver X Kirrillyrose

Net voor de cadeaumaand arriveert lanceert Palaver een samenwerking met de Australische ontwerpster Kirrillyrose. Te pre-orderen zijn twee prachtige kettingen en een set oorbellen gemaakt van zilver, goud en parels. Het thema achter de collectie is El Mar. Geïnspireerd op koraal, kwetsbaarheid en de oceaan. Net als de kleding van Palaver, zijn de sieraden multi inzetbaar. En daar houden we van. Of je ze draagt om je saaie jeans en sweater op te pimpen of je avondjurk af te maken, het gaat prachtig zijn.

Geen idee waarom we niet eerder over Palaver schreven want – we zeiden het al – fan. En jij nu waarschijnlijk ook.