27 april 2020, door Nina van Hilst

Fair Fashion: duurzame Nederlandse webshops

27 april 2020, door Nina van Hilst

Fair Fashion: duurzame Nederlandse webshops

Voor duurzame mode kiezen brengt goeds mee voor de planeet, de makers en jezelf. Bij de productie wordt minder CO2 uitgestoten, beter met schaarse grondstoffen omgegaan en/of minder water en giftige stoffen gebruikt. De makers worden eerlijk betaald voor hun werk en werken onder goede werkomstandigheden. En schone kleding is beter voor je eigen gezondheid én voor je geweten. Dus ja, we willen fair fashion. Maar waar kopen we dit dan? Zie hier een groeiend lijstje duurzame fashion webshops. Zodat je die euro kunt uitgeven aan de wereld die je graag ziet.

Scoon Store

Scoon Store

A good print never hurt no one, en een overzichtelijke webshop van eigen bodem met alleen maar mooie merken, overzichtelijk weergeven op een cleane, no bullshit website, ook niet. Die twee komen samen op het nieuwe Scoon Store, de webshop van twee Nederlandse meiden die een one stop shop met mooie duurzame items misten. En tjsa, dan begin je ‘m zelf. Alles wat je hebben wil, vind je op Scoon (ofwel: schoon) Store (ofwel: winkel). Een knappe kleer (Reformation! Sissel Edelbo! Bower!), de perfecte hoed (OHDH), beauty producten, zonnebrillen etc. Fan zijn we, nu al, en ze zijn pas net begonnen. Handig ook zijn de lijstjes met cadeautjes onder 50 of onder de 100 euro. Zo krijg je meteen een lekkere mix voorgeschoteld voor het juiste budget.

Scoon Store

Geitenwollenwinkel

Geitenwollenwinkel

De zussen Abigail en Lavinia hebben een eigen winkel aan de Amsterdamse Utrechtsestraat, het duurzame basics label GOAT en de webshop Geitenwollenwinkel. Nederlandse en internationale hotte merken in eco en vegan kleding, schoenen en accessoires pronken in de (digitale) schappen. Zoals Rita Row, Armedangels, Kings of Indigo, People Tree en Matt & Nat. Verwacht geen geitenwollen looks. Maar sexy modellen, hoge hakken, wide jeans, kleurrijke jurken en toffe jumpsuits. Geitenwollenwinkel heeft naast vrouwenspul ook spul voor het manvolk.

Geitenwollenwinkel

Verse Store

Verse Store

Nog een winkel met een first class webshop. Verse heeft inmiddels twee winkels in Amsterdam; Prinsengracht en De Pijp. Maar wanneer je even niet in de buurt bent, kun je heerlijk struinen in de webshop van Verse. Zelfde gevoel als bij bovenstaande shop. Alleszins saaie en toch eerlijke kleding. Maar dan weer andere merken. Verse heeft onder andere Embassy of Bricks, Veja sneakers, MUD jeans, Frisur, Pina Studio en de beste regenjassen van Maium. Tevens Rita Row, Kings of Indigo en Armedangels. Voor zowel haar als hem. En een hele reeks accessoires, sieraden, tassen en interieur items zoals de fijnste kaarsen van The Very Good Candle Company.

Verse Store

The Domestic Botanist

The Domestic Botanist

Verstopt in een klein straatje in Utrecht zit het atelier slash winkeltje van The Domestic Botanist. Eigenaresse Marije naait in het atelier haar eigen duurzame collectie. En daarnaast verkoopt ze merken die niet of amper in Nederland verkrijgbaar zijn. En ja, ze heeft een webshop. De merken Base Range, Mundaka Studio, House of Sunny en het tassenmerk Baggu schitteren in de (online) shop. The Domestic Botanist heeft duidelijk een wat apartere stijl. En dat maakt meteen duidelijk dat groen niet muisgrijs is.

The Domestic Botanist