19 oktober 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion en meer: 23 november is dé pop-up van Zazi Vintage en Lovely Lane in Amsterdam

19 oktober 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion en meer: 23 november is dé pop-up van Zazi Vintage en Lovely Lane in Amsterdam

Duurzame fashion dreamers, maak maar plaats in je agenda. Zaterdag 23 november is er op een nog mysterieuze prachtlocatie een pop-up van Zazi Vintage (je weet wel van die dream coat van Romy Boomsma), Lovely Lane, Wunder Workshop en Supernaturae. Vier mooie vrouwen met vier wonderlijke merken. Fair Fashion zoals je het ziet in je dromen.

 

Zaterdag 23 november 11.00-16.00 uur Keizersgracht 378B

Zazi Vintage

Zazi Vintage

Eigenlijk is in woorden omschrijven van deze vier merken niet te doen. Stuk voor stuk zijn ze te uniek. Zazi Vintage maakt jassen en jurken van hele bijzondere voornamelijk vintage stoffen en anders organic materialen. Gemaakt door artisans (die door het werken voor Zazi worden empowered in hun levensonderhoud) in Uzbekistan, Mongolia, Turkmenistan, Tajikistan, India and Afghanistan. Het resultaat zijn heerlijk warme Suzani (Perzisch handwerk) jassen met vintage lammy aan de binnenzijde. En ethnische jurken van vintage saris, handgeborduurde zijde en traditionele Indiaase Khadi. Wanneer je Zazi ziet, voel je meteen dat er liefde in de items zit en dat je het zult doordragen tot je grijs bent.

Lovely Lane

Lovely Lane

Van iets dichterbij huis, oftewel gewoon om de hoek in Amsterdam, komt Lovely Lane. Met net zo veel liefde maakt Marije op de 70’s geïnspireerde flares, jurken en tops. Lovely Lane voelt heerlijk retro, vrouwelijk en dromerig. En daar past natuurlijk alleen maar een slow fashion en duurzame insteek bij. En daarom worden de meeste items pre-ordered gemaakt. Modellen lopen meerdere seizoenen door en je draagt je items net zo lang. Want hey, die 70’s die zijn niet over in een modezucht. Vinden we fijn.

Supernaturae

Supernaturae

Ook Supernaturae werkt met oude textiel handwerken. Vaak van generatie op generatie overgegeven en de enige bron van inkomsten voor kleine communities. De artisans krijgen een fair prijs voor hun werk en zo kunnen ze groeien met waar ze van houden en goed in zijn. En tradities kunnen blijven bestaan. Supernaturae maakt kleding van de zachtste materialen. Loungewear noemen ze het zelf maar wij zouden er zeker mee op een feestje verschijnen.

Wunder Workshop

Wunder Workshop

Het Londense Wunder Workshop maakt etenswaren met turmeric, oftewel kurkuma. Kurkuma staat in de oude geneeswijzen bekend als natuurlijk antibioticum. Wunder Workshop maakt volgens Ayurvedische principes olies, honing, thee en blends voor in je voeding of lattes. Allemaal met geneeskrachtige werking door het gebruik van kurkuma, geneeskrachtige (geen trippende) paddenstoelen en CBD. Zeg maar dag tegen winterse kwaaltjes en stress.