9 december 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: tijdloze, duurzame kleding van CAES

9 december 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: tijdloze, duurzame kleding van CAES

Ooit hadden we het (gekke) idee om een capsule garderobe te hebben met maar 20 items. Wat een heerlijke opgeruimde kast en minder keuzestress dat moet geven. Nu is zo’n hele kleine selectie echt wel een beetje de lat te hoog leggen. Maar een niet te grote, tijdloze, duurzame kledingkast is waar we zeker wel naar onderweg zijn. Merken als het nieuwe Nederlandse merk CAES helpen je daarbij. Fair Fashion op en top.

CAES

CAES

De gedachte achter CAES is dat we niet ieder seizoen onze garderobe hoeven vervangen. Het nieuwe Nederlandse merk staat voor mooie items, gemaakt van hoogwaardige materialen, die je vele seizoenen door blijft dragen. Een mooie gebreide zwarte flare. Een licht beige top van katoen met een vleugje wol. Een heerlijke grote crème sweater. Een zowel casual als chique te dragen body met lage rug. Dat is CAES. Basis items die iedereen in haar kast moet hebben om zo – want alles valt te combineren – een brede garderobe samen te kunnen stellen met maar weinig stuks. Een capsule wardrobe zoals ‘ie bedoeld is. En daar mag dan echt wel een nieuw (of beter: bijzonder en uniek tweedehands) seizoensitem bij.

De collectie van CAES wordt gemaakt in Portugal. En ze weten daardoor zeker dat de kleding in de best mogelijke omgeving worden gemaakt. Ook gebruikt CAES materialen met de laagste carbon footprint en met de beste duurzame certificeringen. Slow fashion, duurzame materialen, eerlijke en schone productie en – niet onbelangrijk – erg mooi. De kleding van CAES zijn zowel voor een feestje als voor je doordeweekse dag te dragen. De asymmetrische rok is natuurlijk super chique met een mooie top en hoge hakken. Maar plots weer heel stoer met een paar laarzen en een gebreide trui. En op z’n CAES’ draag je deze seizoen na seizoen na seizoen. Worden we blij van.

Caes-store.com