3 november 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: Timberland zet zich in voor een groenere toekomst (en plant 50 miljoen bomen!)

3 november 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: Timberland zet zich in voor een groenere toekomst (en plant 50 miljoen bomen!)

Fair fashion, zo kan het ook. Het schoenen- en modemerk Timberland - wie kent het niet - zet zich in voor een groenere toekomst. Ze doen dat o.a. door 50 miljoen bomen te planten en terug te laten groeien. En deze greening movement te laten groeien. Ze inspireren ons om meer duurzame keuzes te maken met de campagne Nature Needs Heroes. En jij kunt dus meedoen met dit alles.

Nature Needs Heroes

Nature Needs Heroes

Het is zo. We kunnen de toekomst een groenere draai geven. Grote groene helden en kleine groene stapjes. Allen maken ze – of we – een positieve impact. En Timberland wil ons inspireren aan die greening movement mee te doen. Timberland geeft lokale duurzame strijders een podium om hun verhaal te vertellen. En nog meer mensen mee te krijgen in deze beweging. Van de Britse klimaatactivist en artist Wilson Oreyema, de Malinese muzikante Inna Modja tot de Nederlandse Suze Gehem die met Rooftop Revolution daken wil vergroenen. En deze Nederlandse groene helden:

Wanneer je het werk van Marjan van Aubel ziet dan wil je het. Ze is solar designer en creëert toepasbare uitvindingen met solar techniek. Glas in lood ramen die energie creëren voor in je woning. Een tafel van glas die je laptop oplaadt. En kassen die zelf de stroom opwekken voor de productie van het groente en fruit die erin verbouwd worden én nog eens boven op woontorens gebouwd kunnen worden. Best wel geniaal en ook nog eens mega prachtig.

Jorn Wemmenhove is een Urban Change Maker. Klinkt mooi. Jorn helpt steden en bedrijven om groen terug de stad in te brengen en mensen in contact te brengen met elkaar en de natuur. Betonnen parkeerplaatsen worden omgetoverd tot kleurrijke groene plekken waar mensen met elkaar in gesprek kunnen. Of connecting wandel- of fietsevents waar aandacht naar een specifiek onderwerp uit gaat. Jorn volgen om zijn creatieve green oplossingen is een aanrader.

We zijn al veel langer fan van Justdiggit. En Timberland is het daarmee eens. Justdiggit is een van de partners voor het creëren van meer groen. Samen met Timberland brengen ze 10 miljoen bomen terug die al in de Tanzaniaanse natuur staan. Je leest het goed, deze verdorde bomen staan er al maar worden met een speciale techniek terug tot bloeiende groene bomen gebracht. Justdiggit legt uit dat vergroening van dorre gebieden goed is voor de lokale biodiversiteit. Maar ook wereldwijd impact heeft. Meer groen betekent meer regen. En als je dat op grote schaal doet, zal de temperatuur op aarde dalen.

Dat is waarom het planten van 50 miljoen bomen door Timberland zo’n mooi project is. Dit bomen planten door Timberland is niet nieuw hoor. Tussen 2001 en 2018 hebben ze 10,2 miljoen bomen geplant. Alleen ze vonden dat de groenificatie nog wel wat sneller mocht en willen ons daar in betrekken. Zorgen dat we duurzamere keuzes maken, natuur te respecteren en actief meedoen aan het creëren van een groenere toekomst. Let’s go.