Italie, Sud Tirol28 november 2022, door Teun Tielen

Familiehotel Sonnwies in Zuid-Tirol is een walhalla voor kinderen én ouders

Italie, Sud Tirol, 28 november 2022, door Teun Tielen

Familiehotel Sonnwies in Zuid-Tirol is een walhalla voor kinderen én ouders

We zijn dol op de Dolomieten. Zo. Dat het gezegd is. Niet voor niks schreven we al vaak over Zuid-Tirol. De Noord-Italiaanse regio is een paradijs voor wintersporters én (dat is het allerbeste van het hele verhaal) voor hen die niet graag op de lange latten staan, maar wél van dat ongekende winter-gluhwein-raclette-witte-wereld-sfeertje houden. Ha! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met reizen, dus de koters gaan lekker mee. Waarheen? Familiehotel Sonnwies in Zuid-Tirol. Een walhalla voor kinderen én ouders. De omgeving is beeld-, beeld-, beeldschoon (het hele jaar door maar met name als er een dik pak sneeuw ligt), het hotel zelf al even schitterend en comfortabel met precies de juiste dosis luxe. 10 punten? 10 punten.

Familiehotel Sonnwies

Familiehotel Sonnwies

Familiehotel Sonnwies ligt in het bergdorpje Luesen. Back in the days was het een boerderij en de liefde voor het boerenleven is nooit verloren gegaan. Die wordt zelfs zo goed overgebracht dat je ook als stadsmens niet anders kunt dan enthousiast worden. Het menu in het restaurant wisselt en de ingredienten worden lokaal gesourced, de wijnkast is fenomenaal (en dat zeggen we heus niet zo heel snel) en het (ontbijt)buffet verveeld na een volle week nog steeds niet (en ook dat zeggen we heus niet snel). Vanuit het hotel loop je zo het ‘Sorgenhof’ op. Bij deze boerderij kunnen kinderen (en ouders) uitgebreid knuffelen met verschillende dieren, paardrijden en zich uitleven tussen de hooibalen. In de fabriek kunnen kinderen zelf Speckknödel en Almbutter maken. Weer eens wat anders dan marshmallows en brood op een stok. En ligt er sneeuw, dan vind je een skischooltje voor de allerkleinsten op dezelfde berg.

Over Zuid Tiroller Mini Foodies gesproken...

Over Zuid Tiroller Mini Foodies gesproken...

Over Zuid Tiroller Foodies gesproken… Dit is een van de dingen die we echt zó goed vinden aan Familiehotel Sonnwies in Zuid-Tirol: op verschillende plekken door het hotel vind je bio-producten van Hipp (mocht je het niet kennen, dat is een biologisch babymerk). Babyhapjes, babysnacks en meer dus, de goeie. Net als slabbetjes, bio-plastic borden en bestek, fruit voor kleine handjes om te pakken, drinken om zelf te tappen op kids hoogte en meer van die mega doordachte dingen die je pas ziet als je ze nodig hebt (en dan zijn ze dus daar!). Er zijn zelfs luiers. 10 punten, we zeiden het al.

Al even onder de indruk waren we van de daycare: standaard minimaal 2 dames die maximaal 4 baby’s onder hun hoede nemen. Zijn de mini’s met meer, dan komen de hulptroepen. O, en hebben we de shop van het hotel al genoemd? Aanrader! Ze hebben er o.a. Donsje, de leukste duikbrillen voor kleuters en te gekke speeltjes (die je daadwerkelijk ook nog mee naar huis wil nemen).

Het hotel een speelparadijs? Dat is een understatement. Op het terrein zijn meerdere zwembaden (mét glijbanen), binnen- en buitenspeeltuinen met onder andere een kabelbaan, slackline en kartbaan. Die tablet kun je met een gerust hart thuis (oké, in de auto) laten liggen. Ook als ouder kun je hier goed vakantie vieren. Laat de koters los in de speeltuin of drop ze bij de kinderclub waar ze bij het animatieteam in goede handen zijn, om zelf de bergen in te trekken voor een flinke hike. Of niet, de fitness en sauna zijn ook verleidelijk. Top natuurlijk, maar laten we vooral het aller belangrijkste niet vergeten: dit alles gebeurt in een smaakvolle, grijs/wit/beige omgeving zonder lelijke plastic zooi (de kleurrijke speeldingen vind je alleen in de daarvoor bestemde ruimte) en nergens hebben ouders die hun kind even onder hebben gebracht te maken met het kroost van een ander (laten we wel wezen: dat is altijd zo irritant).

Dat het qua vertier en plezier wel goed zit moge duidelijk zijn. Hetzelfde geldt voor de kamers en het eten. Knappe (hele hele hele ruime) kamers met nog knappere uitzichten. Er zijn zelfs suites met een eigen open haard. En chalets. En lodges. En villas. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Verblijf in het hotel is all-inclusive, je kunt meerdere keren per dag aanschuiven bij het buffet met Tiroolse en Italiaanse gerechten. Veel gerechten zijn biologisch en worden bereid met ingrediënten uit eigen tuin. Daarnaast zijn er een bar en een panorama lounge waar jij een keuze maakt uit een van de 650(!) wijnen terwijl het kroost aan een kidscocktail nipt. Jetz geht’s los.

Familiehotel Sonnwies