Family Sundays bij Chateau Amsterdam

Family Sundays bij Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een van onze favorieten als het gaat om wijn. Waarom? Omdat het geboren en getogen is in Amsterdam, maar ook hier gerijpt en gebotteld wordt, met druiven die strikt uit Europa komen. Deze heuse urban winery behoort echt tot de categorie bijzonder (mooie wijnen). Naast dat je deze wijnen kunt kopen voor thuis (sinds kort gewoon bij de Albert Heijn), hebben ze ook een prachtige locatie in Amsterdam-Noord, waar je de wijnen kunt drinken tijdens de borrel of tijdens het diner. Wil je meer weten over Chateau Amsterdam? Lees hier meer.

 

Ze doen namelijk nog veel meer leuks. Een van die dingen is Family Sundays, ja, elke zondag kun je bij Chateau terecht voor een speciaal menu. Leuk voor mama en papa, maar dubbel zo leuk voor de kleintjes. Quality time - check!

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is echt een wijnwalhalla. We hebben al eerder over hen geschreven, maar hier even kort samengevat: opgericht door vader en zoon, maar nu uitgegroeid tot een ware oase voor wijnliefhebbers. Met een heerlijke bar en een verrukkelijk restaurant. En laten we het ruime terras niet vergeten! Op de locatie waar ze ook de wijnen maken en bottelen, kun je ook prachtige rondleidingen (tour & tasting) krijgen of genieten van een leuke proeverij: wijn drinken, gezelligheid, en elke wijn wordt toegelicht. Ze hebben nog veel meer te bieden, zei iemand trouwen? Daarvoor moet je gewoon ons eerdere artikel over Chateau lezen.

Woon je in Amsterdam? Neem dan gewoon het pontje! Maar ook met de auto is het gemakkelijk te bereiken: gewoon de ring af en je bent er zo. Parkeren? Daar is in Noord nog genoeg ruimte voor. Ideaal, toch? En ook met het openbaar vervoer is het een eitje. Met de Noord-Zuidlijn (metro 52) stap je uit bij Noorderpark, en na een kleine 10 minuten lopen ben je er al.

 

 

 

Family Sundays

Family Sundays

Nu weer even naar die heerlijke zondag. Samen met het gezin de hort op, dat kan soms lastig zijn, een leuke plek waar de kids hun ding kunnen doen zonder dat die plek ‘de speeltuin’ heet. Chateau is perfect, want er is enorm veel ruimte zowel binnen als buiten. Het terras is een ideale plek voor de kinderen om buiten te spelen. Ze kunnen vissen uit de fontein en stoepkrijten op het terras. En zelfs als het weer niet zo mooi is, zijn er binnen genoeg spelletjes te spelen. Genoeg entertainment dus! Zelfs opa en oma kunnen aanschuiven aan een potje ganzenbord en een glas wijn natuurlijk. Iedereen is trouwens welkom, met of zonder koters, want Chateau Amsterdam is leuk voor iedereen.

 

 

Pizza party!

Pizza party!

Dat er lekkere wijnen op het menu staan, was volgens mij al duidelijk. Maar voor de kinderen is er een speciaal pizza menu. Pizza is meestal al een hit onder kleintjes, maar bij Chateau mogen ze ook nog eens hun eigen pizza samenstellen met een kleurplaat. Hoe leuk is dat?

Voor de grown-ups zijn er heerlijke zelfgemaakte pasta’s om uit te kiezen (of iets anders van het à la carte menu). Wat dacht je van tagliatelle met runder ragú en saffraanboter? Of een heerlijke spaghetti met kokkels. Als je koter niet zo’n fan is van pizza, staat er ook een overheerlijke spaghetti Bolognese op het menu.

Het kindermenu heeft ook nog eens een vriendelijke prijs van 15 euro, inclusief de zelf samengestelde pizza, een verfrissende limonade en een ijsje om de avond (of middag) compleet te maken.

Speciale edities

Speciale edities

Houd Chateau goed in de gaten, want met o.a. Moederdag, Vaderdag, Pasen en andere feestelijke dagen hebben ze leuke speciale edities. Je kunt denken aan 3-gangenmenu, maar ook live performances. Wat een feest! Voor de kids geldt hetzelfde feestelijke pizza menu.

Ook leuk om te weten: kinderfeestjes zijn meer dan welkom! Misschien willen alle mama’s en papa’s dan ook wel mee. Knipoog! 

Chateau Amsterdam