Lokale producten bereid met liefde en passie vind je bij Bavette Farmshop in Maasland

Nederland, Rotterdam, 3 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Lokale producten bereid met liefde en passie vind je bij Bavette Farmshop in Maasland

Een familieboerderij in Maasland (zo ongeveer tussen Den Haag en Rotterdam is dat) greep, zoals wel meer bedrijven (handje op elkaar daarvoor) de afgelopen periode aan om de boel eens flink om te gooien. Wat in dit geval best wel eens mocht aangezien de boerderij van de familie al zo'n 130 jaar draait, zo vonden ook Maaike Sonneveld en haar broer Paul.

Een boerderij, ja, maar heus niet zomaar een boerderij: de Sonneveldjes laten al jaren Wagyu- en Hereford runderen (super fancy) op  hun land grazen én je mag komen dineren in één van de twee (of allebei natuurlijk) restaurants op hun grond. Pannenkoekrestaurant ’t Sonnetje, opgericht door de ouders van het duo, is al jaren een grote hit. Maar de nieuwe generatie, Maaike en  Paul dus, vonden het tijd voor restaurant nummer twee: Restaurant Bavette. Goed idee. Toen de lockdown. Hoe daarna? Plannen omgooien uiteraard. Briljant nieuw idee bedenken. Bavette Farmshop openen. Voila. Een goed idee goed uitgevoerd in de vorm van een winkel waar je alleen maar lokale producten vindt en het vlees van de boerderij zelf. Een oude jongvee stal omgetoverd tot een gezellige, intieme farmshop. We love.

Bavette Farmshop

Bavette Farmshop

De Bavette Farmshop heeft ook een webshop en eerder genoemde winkel die in een ook nog eens hele mooie oude jongveestal huist. Gezellig en authentiek it is! Iedereen mag aanhaken voor de lekkerste lokale (super)verse maaltijden, BBQ pakketten, complete diners & bijpassende wijnen. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het afwerken van de gerechten op eigen smaak en dan is het ready to be served. Wij worden hier blij van.

Heb je dit jaar geen zin om een groot kerstdiner op tafel te toveren? Geen probleem! Bij Bavette Farmshop kun je unieke kerstpakketten samenstellen naar hoe jij het wil. Hoef jij niet te zweten in de keuken en is het eten toch super lekker! Win-win.

Meer dan alleen een veeboerderij

Meer dan alleen een veeboerderij

Zoals beloofd even wat meer over het hele leuke Restaurant Bavette. Bij deze mooie familieboerderij werken ze met het ‘Farm to Table’ concept. Wat dat is? De koeien groeien op de boerderij op en hebben een goed en duurzaam leven. Er wordt goed voor ze gezorgd met liefde en kennis. Het vlees van het dier wordt gebruikt van kop tot staart, oftewel geen food waste. Houden we erg veel van! En die koe smaakt daardoor nog lekkerder. Maaike en Paul weten wat ze doen en hebben oog voor ondernemen. Ga zo door, want wat een prachtig familiebedrijf!

Ohja ook een leuke: Het verlengde van Restaurant Bavette kan je in de Foodhallen in Rotterdam vinden. Burgers en ballen! Een echte aanrader als je daar bent. Enne Wil je weten waar de leukste foodhallen door het land verstopt zitten? Neem hier even een kijkje, is leuk.

Het aanbod bij Bavette Farmshop is geweldig! Ook kan je hier reserveren om een tafel te bemachtigen in het mooie Restaurant Bavette.