Nederland28 februari 2022, door Margaux van der Mieden

kids to go: de leukste foodhallen door het hele land

Nederland, 28 februari 2022, door Margaux van der Mieden

kids to go: de leukste foodhallen door het hele land

Je wilt uit eten (doe ons een wijntje!), maar je hebt een auto vol met (stuiterende) kids. In een normaal restaurant ga je ze echt niet met goed fatsoen krijgen... Kak. Voor die dagen is er één goed antwoord: de foodhall! Jajaja. Echt goed eten (vaak beter dan een gemiddeld restaurant bovendien) en geen 'lus ik nie's' aangezien er dan altijd wel een andere stand te tackelen valt: Van dumplings tot kip aan 't spit en van zout naar zoet in een paar minuten. Gezellig en makkelijk. En een vrolijke chaos is het er sowieso, dus daar kunnen die koters van jou echt nog wel bij. Geniaal concept als je het ons vraagt! Kinders blij. Jij blij. Vandaar deze jongste Kids to Go update: 10 x de leukste foodhallen door het hele land!

Ps. Ook niet te missen zijn de dranktenten: van G&T's naar champagne tot een (niet) alledaagse limonade. Just saying. En jaja, wij snappen ook dat de befaamde foodhallen in Amsterdam en Rotterdam massaal bekend zijn daar. We are talking about de onbekende(re) en verscholen parels. Komt ie:

De Twentsche foodhall in Enschede

De Twentsche foodhall in Enschede

Bij de bijzondere Twentsche Foodhall verandert het aanbod voortdurend: op een oppervlakte van maar liefst 1000 m2, vind je acht verschillende keukens die telkens opnieuw worden ingericht. Hierdoor is elk bezoek weer een verrassend bezoek. Enne: in het oosten van het land lusten ze wel een potje bier: ook dat komt wisselend uit de tap gevloeid, op vaste tijden een ander label en the next beer fest is nooit ver weg.

Ook leuk: in de hal werd een heerlijke speelplek ingericht. Je kunt er met LEGO bouwen bij Miljata’s bouwlab en er is een fijne buitenspeeltuin. Proost.

Proeffabriek Veghel

Proeffabriek Veghel

Bij de Proeffabriek in Veghel kom je niet alleen om met het hele spul de honger te stillen, maar óók om te proeven van kunst, cultuur en een van de vele events die er georganiseerd worden. En oké, ook om lekker te eten en te drinken.

Enne… Nu we het toch over het Brabantse en bourgondische Veghel hebben, moeten we toch ook even de giga Jumbo Foodmarkt benoemen. Veghel is namelijk de bakermat van dit familiebedrijf. Een supermarkt? Ja, maar niet zomaar eentje! In de Foodmarkt staan bakkers, slagers, kaasspecialisten en zelfs chefkoks vers hun producten te bereiden en ze zijn blij je te helpen met wat je maar nodig hebt. Een hele goede plek ook om al je NaturNes Bio producten in te slaan! Hier verkopen ze namelijk echt het hele assortiment. Wil je.

 

Down Town Gourmet Market

Down Town Gourmet Market

Stiekem is het een van de allerleukste plekken van Eindhoven en onze favoriet in deze lijst (sorry, het zij zo). De Down Town Gourmet Market klopt gewoon helemaal. Overal hangplanten, een rustieke vloer en veel kleur. Zet koers naar de sushikraam: goddelijk.

Er zijn 21 verschillende markten binnen deze overkoepelende markt die chef-gedreven of juist snelle en informele gerechten voorschotelen. Hoe het eruitziet? Kleurrijk en verzorgd. ‘Taste and smile‘ is dan ook hun slogan.

Liemès Food District, The Wall bij Utrecht

Liemès Food District, The Wall bij Utrecht

Dagje shoppen in The Wall en daarna willen we natuurlijk even een hapje eten. Bij Liemès Food District in The Wall bij Utrecht houden ze het horecaconcept van een foodhall, maar dan op restaurantniveau. Al het beste van een foodhall en een restaurant bij elkaar.

Er zijn (natuurlijk) verschillende keukens, van de Vietnamees Ãnãn tot de Japanse keuken van Sushi Maeh. En van de Spaanse tapas van Alziseño tot de smaken uit de Marokaanse souk van Baladi. Aanraders zijn bijvoorbeeld de tonijnburger van Master Burgers en de salade met kip van ĂnĂn.

Foodhall Scheveningen

Foodhall Scheveningen

We’re ready for dish, klinkt het bij deze nieuwe Foodhall in Scheveningen. En ja dat zijn we. De hal is overgenomen door achttien eettenten waar je kunt kiezen tussen gerechten van over de hele wereld. Dat is feest, helemaal omdat je de foodhall bijna óp het strand treft: hollen + uitwaaien = de koters lekker moe aan de eettafel. Fijn!

Binnen loop je hier tegen een levendig marktplein aan, compleet met gezellige straatlantaarns. Buiten zit je goed op het grote terras uitkijkend op zee (en de kids). Hier lees je meer over deze gloednieuwe parel aan de Scheveningse boulevard.

Foodhall Mout Hilversum

Foodhall Mout Hilversum

Ontdek in Foodhall Mout in Hilversum zeven keukens met gepassioneerde koks achter de werkbladen. Ook hier heb je keuze uit wat de wereld te bieden heeft. Van binnen is de loods omgetoverd tot een toffe, industriële plek met veel houten tafels, zwarte details en leren lounge stoelen. Een warme nazomeravond? Het terras heeft ‘s avonds een festival vibe met dank aan de overal hangende lichtjes en de mooie tenten die de boel overdekken. Die festival vibe krijgt af en toe nog een boost met de groovy tunes van een dj. Date night? Mout is de verliefde stelletjes niet vergeten: in de serre staan tafels voor twee voor een intiem één-op-één momentje. Dan laten we de kids natuurlijk wel thuis…

 

Foodhall en bierbrouwerij in een gloednieuw pand hartje Groningen

Foodhall en bierbrouwerij in een gloednieuw pand hartje Groningen

Groningen is weer een hotspot rijker: in Groningen-stad opende namelijk Merckt. Goeie naam, goeie plannen. Wat dan? Dit is wat wij weten: het giga-gebouw werd omgetoverd tot een Foodcourt met verschillende keukens, een bierbrouwerij, koffiebranderij en een distilleerderij. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je er terecht en de stek is geschikt voor iedereen! De nieuwe foodhall telt drie verdiepingen en alles binnen de muren van het pand is gewijd aan eten (en alles wat daar mee te maken heeft – leerzaam!). De kers op de taart: een rooftopbar met een schitterend uitzicht over Groningen. Sounds great.

Foodtruck Restaurant Boeien in de Biesbosch

Foodtruck Restaurant Boeien in de Biesbosch

Oké dit is geen foodhall, maar een foodtruck restaurant keuren we ook goed. Het foodtruck restaurant Boeien is gevestigd in een oude botenloods en bijna alles wat je tegenkomt is gerecycled en zelf gemaakt, lekker huiselijk wel. Het eten gemaakt vanuit de foodtruck is verrukkelijk en het terras heeft uitzicht op de haven. Kinderen zijn bij Boeien van harte welkom: er is een enorm speelparadijs naast het foodtruck restaurant! Dagje varen op de Biesbosch en daarna genieten van het lekkere eten bij Boeien, wat een top-combi.

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Ook Breda heeft een heuse foodhall: alle wereldkeukens onder één dak in de Reigerstraat. Sfeervol en easy-going, dat is het, en bovendien lekker laagdrempelig. Er zijn twaalf verschillende keukens van over de hele wereld. Gezellig, zeker omdat de hal vooral veel semi-borrelend publiek trekt. Binnen kun je op de balustrade aan tafels zitten, uitkijkend op alle keukens en verder is het er vooral een gezellige drukke bedoeling.

Yada Yada Market Zaandam

Yada Yada Market Zaandam

Zaandam mag dan wel naast Amsterdam liggen, maar wordt eigenlijk altijd maar al te rap vergeten. Op het Hembrugterrein aan de Hemkade (goh) vind je al een paar jaar de Yada Yada Market, een grote kleurrijke foodhall waar – verrassing – eten en drinken niet het centrale thema is! Dat is namelijk Zuid-Afrika. In elk detail van de Yada Yada Market is wel iets Zuid-Afrikaans terug te vinden, van (live) muziek tot hebbedingen-kraampjes.

De goodies voor de innerlijk mens, al het eten en drinken dus, zijn gebaseerd op alle delen van de wereld: ieder continent is vertegenwoordigd.

Sowieso is Zaandam een leuke plek om met het kroost te gaan verkennen! Over onze favoriete plekken lees je hier

 

Gourmet Market Tilburg

Gourmet Market Tilburg

Die allerleukste en lekkerste plek in Eindhoven die we eerder benoemde, die zit nu dus ook in Tilburg! In het voormalige EVE pand in de Spoorzone, naast het Centraal Station van Tilburg (de karakteristieke treinrails en oude rolluiken van het pand zijn gebleven). Je kunt er van 16 verschillende keukens proeven en it’s finger lickin’ good. Oh en als het zonnetje schijnt, er is ook een fijn buitenterras!

Minglemush Den Haag

Minglemush Den Haag

Een fijne mengelmoes van (muzikaal) entertainment, eten en drinken en gewoon good vibes. Er zijn 15 verschillende foodstands en leuke straatjes van het (eet)plein naar de loungeplek en tussen het ene en het andere continent. Qua vermaak zit je hier ook helemaal goed met live muziek, DJ’s, lezingen en singer-songwriters die hier hun ding komen doen. Mochten de kids nou gewoon zin hebben in een pannenkoek of stamppot, ga dan naar de oer-Hollandse foodstand ‘Sannie’s Comfort Food’. Kan niet misgaan hier!