Nederland18 september 2020, door Anna Sophie Wellink

VerbroederIJ, Amsterdam Noord

Nederland, 18 september 2020, door Anna Sophie Wellink

VerbroederIJ, Amsterdam Noord

De VerbroederIJ in Amsterdam, een ideaal adresje voor als je dat zomervakantie gevoel nog heel even wil vasthouden. Of gewoon als je zin hebt in wat meer ruimte, rust en net een andere omgeving. Dan is Amsterdam Noord sowieso gewoon een hele goeie plek to go. Oké, even terug naar de VerbroederIJ, ze noemen zichzelf een groene haven aan het IJ... Een café, stadsstrand en moestuin-community, all in one. Het complete pakket.

 

De VerbroederIJ

De VerbroederIJ

De VerbroederIJ is niet alleen een groene-, maar ook een veilige haven. De bewoners van Amsterdam Noord hebben er met een mooi, grappig en origineel initiatief voor de buurt een meer dan welkome stichting bij. De VerbroederIJ is de naam en ze maken zich hard met het op weg helpen met het waarmaken van ideeën en het ondersteunen met financiële middelen. Het doel van de stichting is de buurt verbinden en laat Noord nou een hele leuke buurt zijn, kijk maar eens in ons archief. De agenda van De VerbroederIJ is er een om in de gaten te houden. Leuke events, zoals buurtdiners of samen je handen uit de mouwen steken in de moestuin. We love tuinieren of nouja, we love mooie tuinen, kijk hier voor de tuintips.

 

Hallo zeg, dat is lekker aanwaaien in Amsterdam Noord. Een heerlijk terras met uitzicht over het IJ, precies wat we willen. Met je bol in de zon zit je er in één van de comfortabele stoelen, op heerlijke plofbanken, gezellige krukjes of -gewoon- met de voeten in het zand. Lekkere happen zoals nacho’s, calamaris ringen of tosti’s van De Tweede Jeugd on the side. What? De Tweede Jeugd? Ja, deze luitjes maken de lekkerste producten van brood, welke bij de bakker onverkocht op de toonbank achter zijn gebleven. Of dat ze extra lekker maakt? Think so! 

Binnen zit je er ook lekker. Een grote bar met fijne terugtrek plekjes en gezellige hoekjes. Ook een leuke plek om te komen werken voor als je het thuisweken even zat bent. Vergaderen, meeten, presenteren en bedrijfsborrels: het kan allemaal bij De VrijbroederIJ.