Marokko, Marrakech14 februari 2020, door Maartje

Riad Villa Almeria Hotel & Spa Marrakech Marokko

Marokko, Marrakech, 14 februari 2020, door Maartje

Riad Villa Almeria Hotel & Spa Marrakech Marokko

Op het moment van schrijven is het oktober 2017. En het stormt. Hard. Smerig is het weer in Nederland, kan niet anders zeggen. De vraag van vandaag, en eerlijk gezegd van ieder jaar deze tijd van het jaar: waar moeten we NU NU NU heen? Voor zon? En ff-helemaal-niks? (want iedereen is moe van de vakantie) Of anders begin volgend jaar, tijdens het voorjaar dat in eigen land ook meestal niet zo denderend is, ergens april/ mei... Ofzo?

Ik kan - ieder jaar weer - geen beter antwoord bedenken dan Marrakech.

 

Villa Almeria

Villa Almeria

Toegegeven, er zijn mensen die op mijn advies vertrokken en Marrakech… Lastig vonden. Maar die mensen deden het in mijn optiek ook niet helemaal goed ;-). No offense. Je moet – nogmaals, naar mijn bescheiden mening – Marrakech namelijk gebruiken (en zien) als ont-stress-oord. Ja, de medina en het Jemaa el-Fna plein worden door veel mensen als behoorlijk gestrest ervaren maar daar moet je naar kijken als naar een fascinerende film. Van je af laten glijden. Om vervolgens zo snel mogelijk één van de fantastische beeld- en beeldschone riads in te duiken, of een (rooftop) restaurant op waar je steevast een speld kunt horen vallen. En de hammam in, de massagetafel op, als het even kan tenminste om de dag. Kost je een fractie van wat je in Nederland betaald en de Marokkanen weten van wanten.

Ik kan – ieder jaar weer – geen beter antwoord bedenken dan Marrakech.

Toptips, als zeg ik het zelf, om te verblijven volop op deze site. Lees hier maar: top 7 Riads in Marrakech. Of deze: Top 5 Airbnb Adressen in Marrakech. Er valt meer dan genoeg cultuur te schuiven, dat lees je hier: Marrakech what to do en het beste van het eten en drinken in de Marokkaanse stad staat hier opgesomd: 15 x eten en drinken in Marrakech

Maar welke ik gewoon vergeten ben, is een heerlijke verbluffend betaalbare (30 a 40 euro per kamer per nacht) riad waar we in mei 2016 sliepen. Toen heette de stek nog Riad Maison Rouge, tegenwoordig is dezelfde riad omgedoopt tot Riad Villa Almeria Hotel & Spa (de verbouwing was toen al ingezet, nu is-ie af).

De begane grond is ok. Niet alle kamers zijn even prachtig (dat is een relatief begrip is: heus mooi hoor maar als je het vergelijkt met alle beeldigheid in de stad zijn een aantal kamers gewoon ok) maar hoe hoger je komt, des te beter het wordt! Probeer de tweepersoonskamer op de tweede verdieping te boeken: een droom waarin je letterlijk ligt te dromen op een podium, uitkijkend op een plaatje van een badkamer en door de ramen de helder blauwe hemel en af en toe een palmboom. Van het dakterras waren we niet weg te slaan. Hier wordt ook het ontbijt geserveerd (zoals overal in Marrakech met de lekkerste verse jus, flinterdunne crêpes en huisgemaakte jam en yoghurt). De rest van de dag blijf je boven en wissel je af tussen je bedje en een plons in het kleine smalle zwembad. Minpunt? Tsja, de riad staat aan de rand van de oude stad, niet heel erg centraal en een taxi is aan te raden (want je verdwaald hoe dan ook). Maar dat kost een grijpstuiver dus ach. Riad Villa Almeria Marrakech a.k.a. Riad Maison Rouge