Nederland, Amsterdam7 maart 2019, door Barts Boekje

Nieuw in Amsterdam Centrum: Fenicie

Nederland, Amsterdam, 7 maart 2019, door Barts Boekje

Nieuw in Amsterdam Centrum: Fenicie

Bij Fenicie kan je fantastisch Libanees eten. Kleine gerechten die je met elkaar deelt. Eten dat met liefde is bereid. Want ja, eten heeft aandacht nodig, vinden ze bij Fenicie. Zo komen de smaken pas écht tot hun recht. Die gerechtjes noemen ze overigens Mezza. Komt van het Libanese woord mazmez. En dát staat weer voor smullen en genieten. Volg je het nog? Bij Fenicie kun je dus samen smullen en genieten! We like!

 

Fenicie

Fenicie

Klinkt natuurlijk leuk, “smullen en genieten”. Maar waar kan je dan van smullen en genieten? Nou, wat dacht je van filodeeg gevuld met feta, homemade hummus of gegrilde aubergine? Of kebab of juist een vegan gerechtje? Ze serveren het bij Fenicie! En je kan, of nee, je moet delen met je tafelgenoot of tafelgenoten. Dat is het concept. Je kan op het menu kiezen hoeveel gerechtjes je wilt eten per twee personen.
www.amsterdam-fenicie.nl

Fenicie is overigens niet geboren in Amsterdam. Dat was in Purmerend, in 2016. Wel was het een droom van het team van Fenicie om ook een restaurant te openen in Amsterdam. En jawel, wij zijn daar blij mee. Fenicie biedt plek voor 120 man en je kan er terecht voor een lunch of diner.