22 maart 2022, door Iben Dekker

Dé dansfestivals in 2022 waar we naar uitkijken

22 maart 2022, door Iben Dekker

Dé dansfestivals in 2022 waar we naar uitkijken

Jajaaa we kunnen weer en we willen meer! En eigenlijk het allerliefst op één manier: met zijn allen bij elkaar en dansen op onze lievelingsmuziek van artiesten en dj's. Voel je hem al aankomen...? We gaan festivallen!

 

Daarom hebben we speciaal een (blijft-groeien) lijst gemaakt met de leukste dansfestivals in 2022 in Nederland (en ok, eentje in België). Kom maar op!

Chin Chin Festival

Chin Chin Festival

Nog precies één maand voordat we flierefluitend, met onze kop in in de zon de allerleukste tuin van Amsterdam door mogen dansen… Op 2 juli zijn we te vinden bij Chin Chin Festival; hét open air speelterrein van de Amsterdamse partyscene. Verschillende organisaties hosten een eigen stage en zo worden de wekelijkse club-avonden naar dit zomerse festival gebracht. “Eat, drink, dance and play”.

Haal hier je tickets: Chin Chin Festival

Best Kept Secret Festival (BKS)

Best Kept Secret Festival (BKS)

It all starts with music… Lees je meteen als je de site van Best Kept Secret (BSK voor intimi, en wij mogen dat ook zeggen). Om die reden zeggen we BKS op deze lijst maar eigenlijk is BKS je ‘van alle markten (mega) thuis’ festival van 2022. Muziek, ja. Dansen. Zeker. Maar óók te gekke looks waar je maar kijkt, de beste natuurwijnen én eten van de top notch restaurants in Nederland én België. Is dat zo? Ja. Dat is zo. Een malle meid en vreemde vent wie géén kaartje voor het festival koopt. Op naar het Beekse Bergen terrein in het mooie Brabant. We zien je daar.

Best Kept Secret

Solar

Solar

Solar Weekend is een elektronisch muziekfestival in Roermond. Op muzikaal vlak vind je hier voor ieder wat wils met dj’s en grote namen van het genre. Met alles van hiphop tot hardstyle verspreid over meerdere stages.. Je kunt er ook kamperen en als je geen zin hebt in gehannes met je eigen tent, boek je de Festitent. 

In de agenda van 4 t/m 7 augustus 2022.

Solar Weekend

ZeeZout

ZeeZout

“We are not back, we never left”, is het statement waarmee ZeeZout Festival laat weten weer helemaal terug te zijn. Hoewel de dansvloeren twee jaar leeg zijn gebleven in coronatijd, is danscultuur nooit echt weggeweest… Er zijn 5 stages en 3 podia die worden gehost door Radio Radio, No Clubs en de Haagse skatecrew Malie Madnezz (vinden we leuk). Zeezout vindt plaats op 3 september 2022 in Tuinen van West in Amsterdam. Scoor je ticketsss: ZeeZout

 

Lakedance

Lakedance

Zet Lakedance op 21 mei en 13 augustus 2022 in je agenda en voor zo’n perfect festivalzomermoment! Een megaruim aanbod aan muziek: progressieve house, deephouse, tech house, techno, guilty pleasure en freestyle. Ook zijn er genoeg standjes om een goede snack en hap te scoren. Lakedance is op Recreatiepark Aquabest bij Eindhoven. Er gaan pendelbussen, dus easy peasy.

Lakedance

Soenda

Soenda

Op 21 mei 2022 dansen we op elektronisch georiënteerde muziek bij het Soenda festival in de Ruigenhoekse Polder in Utrecht. Ook leuk om te weten: iedere foodtruck moet minimaal één vegetarische optie aanbieden, dus bal voor alle foodies.

Soenda festival

By the Creek

By the Creek

Lijkt het jou lekker om letterlijk aan de oever van het water te genieten van house en techno? Bezoek dan het By The Creek Festival op 2 en 3 juli 2022. Is bij Vianen net onder Utrecht en helemaal leuk.

By The Creek Festival

Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air

Op 4 en 5 juni 2022 komen we samen voor het Amsterdam Open Air Festival! Met maar liefst elf verschillende areas, georganiseerd door de leukste hosts en met je favo artiesten, komt al je lievelings muziek bijeen… De line-up is net bekend gemaakt, dus check Amsterdam Open Air, dit is er eentje die je niet wilt missen.

Amsterdam Open Air Festival

 

 

Lofi X Holland Festival

Lofi X Holland Festival

Na de heerlijke openingsavond op vrijdag 3 juni rekt Lofi nu in de nacht van 24 juni de grenzen op van wat Holland Festival kan zijn met een clubnacht op het snijvlak van clubcultuur en podiumkunst… Op het programma staan onder meer Helena Hauff, Gabber Modus Operandi en Parrish Smith. De tweede aankomende clubavond richt zich enerzijds op traditionele en aan de andere kant hardere genres die bij de jongere generaties opnieuw in de spotlight staan. Op 24 juni worden de handen dus ineengeslagen met het Berlijnse festival voor avontuurlijke elektronische muziek CTM en het Oegandese collectief, festival en platenlabel Nyege Nyege.