Spanje, Ibiza20 maart 2021, door Barts Boekje

IBIZA’s mooiste verborgen hotels #2: Finca Can Marti ibiza

Spanje, Ibiza, 20 maart 2021, door Barts Boekje

IBIZA’s mooiste verborgen hotels #2: Finca Can Marti ibiza

Voor wie z’n Ibiza tripje nog niet geboekt had voor deze zomer en op zoek is naar de ultieme plek om eindelijk zijn welverdiende rust te gaan pakken, is dit de gouden tip. Bij Finca Can Marti moet je wezen. Dit exclusieve eco-hotel is veel meer dan just another hotel. Het is een adembenemende oase van rust en stilte midden in een glooiende groene vallei in het hoge Noorden van Ibiza. Alleen al de weg er naartoe -het idyllische bospaadje tussen de velden vol wilde bloemen door- is een cadeautje. En dan moet (mag) het feest nog beginnen.

 

Zodra je het houten hek gepasseerd bent en het pad richting de 400 jaar oude finca op loopt, lijkt het alsof je een compleet andere wereld binnen stapt. De heuvels om de beschutte vallei heen lijken haast groene muren die dit geborgen stukje land tot een waar paradijs maken. 

Finca Can Marti telt 7 verschillende luxe suites en verder staan er -ver afgelegen op het terrein- nog 2 aparte casita’s (huisjes). Het zal je niks verbazen als we vertellen dat deze allen stuk voor stuk zijn ingericht in de onberispelijke cleane rural stijl waar we allemaal zo van houden: strakke witte muren, steen, hout, riet en volop andere natuurlijke materialen, luxe douches en hoogwaardig fris linnen op uiterst comfortabele matrassen. 

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het land van de Agroturismo heeft een agrarische geschiedenis die teruggaat tot 1600 en is overgoten met weelderige bloemen, biologische boomgaarden, moestuinen, aardbeivelden en terrassen vol met olijf- en wijngaarden. De groenten en fruit worden hier volgens permacultuur principes duurzaam geproduceerd en met liefde bereid voor het dagelijkse ontbijt en daarnaast de verkoop in het -uiterst idyllische- winkeltje op het terrein.

Verscholen tussen de pijnbomen ligt een magisch mooi natuurzwembad (het eerste op Ibiza), met luxe bedden en knappe rieten parasolletjes er omheen geplaatst. Kijk niet raar op als je op het paadje ernaar toe een ezel of een paar kippen tegen het lijf loopt. In de pool zou dat zomaar een kikker kunnen zijn. ’s Avonds is dit de ultieme plek om de zon tussen de omringende heuvels onder te zien gaan.

Mocht je nog niet genoeg in de chill modus zitten, kun je bij Finca Can Marti meditatie- en yogalessen boeken. Er worden tevens verschillende massages aangeboden, waarbij je kunt gaan voor een traditionele variant, of een meer exotische sessie kunt ondergaan. Denk aan Reiki, Shiatsu, Ayurvedisch of een Thaise massage

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Mocht het er ooit van komen dat je toch ‘uit ge-unwind’ raakt, dan ligt dorpje San Juan op loopafstand. Ook kun je de rest van de omgeving gaan exploren op de fiets, die eveneens bij Finca Can Marti gewoon voor je klaar staat. 

 

Told you so, Paradise it is.