Nederland, Amsterdam23 september 2019, door Maartje

Fine dining in Amsterdam: restaurant Foer in Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 23 september 2019, door Maartje

Fine dining in Amsterdam: restaurant Foer in Amsterdam Oost

Wanneer chefs die de gewerkt hebben bij zaken als Amsterdamse favoriet Rijssel, uber-favoriet Chambre Séparée in Gent (maar echt! gaan hoor), Firma Pekelhaaring en het Deense Restaurant Kadeau (twee sterren, wij schoven er aan nét voor ze 1 ster hadden en vonden het maar wat ingewikkeld destijds, dat compleet ter zijde natuurlijk en zegt waarschijnlijk vooral wat over onszelf), dat weet je: dit gaat nieuws zijn. Tel daar een coole, industriele locatie in Amsterdam Oost bij op en je maakt van nieuws, heet nieuws. Onderwerk van gesprek? Het soon to be restaurant Foer, gevestigd in een vrijstaand pand (ruimte! terras!) in Oost (aan de Cruquiusweg), vroeger een koffiehuis for the people.

Restaurant Foer Amsterdam

Restaurant Foer Amsterdam

‘Nordic Italian cuisine in a serene setting’ en ‘soon to open restaurant in Amsterdam’, dat is alle info die tot nu toe te lezen valt (via instagram, daar komen ook de beelden vandaan, geschoten door @verdenius/, sowieso een dikke vette volg-aanrader).

Iets meer onderzoek en we ontdekken dat liefhebber en maître Steven Broere en chef Juriaan van der Maarel de mannen zijn die Foer tot een ongekend succes gaan maken. Hoe we dat weten, dat van dat succes? Omdat Foer voor clean, prachtig en goed gaat, geen overbodige opsmuk, wel de beste ingedienten. Nog betere wijnen en een gewaagde locatie waar je voor om mag gaan fietsen. En als je dat durft, dan zitten wij alvast op het puntje van onze stoelen.

Foer Amsterdam