Nederland, Haarlem16 juni 2017, door Maartje

Fishbar Monk Haarlem

Nederland, Haarlem, 16 juni 2017, door Maartje

Fishbar Monk Haarlem

Oh. Ja. Wacht. Stop. Ja hoor. We hebben er een nieuwe Haarlemse TOPfavoriet bij. De naam? Monkbar Fish. Nee. Fishbar Monk. In Haarlem dus, de gezellige ministad onder de Amsterdamse rook. De visbar opende aan Het Spaarne, Haarlems knapste stukje stad vlakbij o.a. favoriet Wolkers en pal naast The Roast Chickenbar.

fishbar monk haarlem

fishbar monk haarlem

 

Binnen ziet Fishbar Monk er precies uit zoals een een visbar er anno 2017 uit hoort te zien: ruim, veel wit, knap zeegroen tegelwerk, een hoge bar met aan het ronde uiteinde de raw bar waar de oesters uitgesteld liggen en waar achter de wijn geschonken, en de cocktails geshaket worden. Daarvoor lange banken tegen de muur die gezellige zitjes vormen met de eenvoudige bistrostoeltjes aan de overkant en achter in de zaak een grote visafslag waar de vrienden uit de zee op ijs liggen te wachten.

Het menu is eveneens precies goed én spannend: oesters, vongele met zwarte (!) pasta, een verrukkelijke bouillabaisse, Zeetong gebakken in roomboter, gegratineerde scheermesjes (een flinke portie maar ietsje te zanderig, kniesoor), kreeft natuurlijk… So far so good, maar op de kaart ook ‘conservas de pescados’, gefrituurde chipirones, grote sardines op bruschetta (LEKKER) en steak tartaar, voor wie even geen zin in vis heeft. In een notendop? Lage drempel, goede vis, schaal- en schelpdier-gerechten op het menu, betaalbaar en gewoon… Meer dan leuk. Lievelings dus, nu al. Tot snel Fishbar Monk.

 

ps. Het terras! Het terras van Monk! Dat is dus ook om over naar huis te schrijven. Groot, lang in de zon en gewoon… Fijn.