20 mei 2016, door Maartje

Fit en wel festivals, Nederland

20 mei 2016, door Maartje

Fit en wel festivals, Nederland

Zit je net lekker in je gezonde modus, komt daar het festivalseizoen aan. Damn. Hoef je natuurlijk helemaal niks mee, maar als je wel festivalkriebels hebt dan kun je zomaar keihard gaan 'zondigen' (waar vooral helemaal niks mis mee is, je kunt er alleen zelf soms zo van balen). Maar.... gezond doen én gaan festivallen kan ook. Voilà, een rijtje gezond-voor-lichaam-en-geest festivals van het seizoen op een rijtje:

Barts-Boekje-healing garden

Healing Garden, 20 t/m 22 mei, Zeewolde
Mocht je dit weekend (20/22 mei 2016) nog geen plannen hebben en zin in een beetje spiritueel doen, dan is er Healing Garden. Je kunt er blijven kamperen en de kinderen kunnen lekker mee. Als je altijd al nieuwsgierig bent naar de verschillende soorten vormen van yoga, healthy food, healing muziek en tal van spirituele workshops maar er simpelweg de tijd of het budget niet voor kunt vinden, dan is Healing Garden helemaal top. Dit festivalweekend zijn werkelijk alle spirituele lessen, workshops en lezingen te volgen waar je ooit van gehoord hebt/ kunt hebben. Filosoferen met kinderen, breathbliss, oog yoga, clownerie en therapeutic flying klinken voor ons als de favorietjes. Zelf zeggen ze niet zweverig te zijn, maar we vermoeden dat het dat toch wel “een tikkeltje” is. Maar ach, als je open staat voor een weekend vol nieuwe ervaringen, gezond eten, kampvuur en muziek, kom je wellicht een stukje verlichter het weekend uit. Healing Garden, 20-22 mei, Zeewolde.

Surfana Festival, 10 t/m 12 juni, Bloemendaal
Deze is voor de sand-in-my-hair liefhebbers. Voor wie bij het zien van de zee direct de hoogte van de golven checkt. Surfana Festival is al meerdere jaren een hit en niet voor niets. Verwacht bebaarde bandjes met gitaar, meer dan alleen surf-workshops, relaxte mensen, koude biertjes en zand tussen je tenen. Wij voelen hem wel. Er zijn dagkaarten verkrijgbaar en voor degenen die wat langer willen genieten van het surf-gevoel zijn er weekendkaarten, met of zonder kamperen. Surfana Festival, 10-12 juni, Bloemendaal. (bovenste beeld)

Barts-Boekje-yogafest

YogaFest, 18 t/m 19 juni, Amsterdam
De naam zegt het al, YogaFest is een festival met heel veel yoga. Twee dagen lang tovert het Westergasterrein zich om tot yoga-studio. De beste nationale en internationale yoga-teachers geven yoga-classes waar je onbeperkt aan deel kunt nemen. Je gebruikelijke lesje nemen kan natuurlijk, maar op yoga-ontdekkingsreis gaan hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij. Yoga rave, happy hips flow en boring yoga, iemand? Behalve yoga zijn er ook meditaties, lezingen en films. En, een festival zou geen festival zijn zonder: je kunt er ook lekker eten. O, en een lange make-up sessie en jurkje + laarsjes kunnen uit/thuisblijven: je mag gewoon in je yoga-outfit komen festivallen. YogaFest, 18-19 juni, Westergasterrein Amsterdam.

Wellness Festival, 28 augustus, Amsterdam
Er is een Facebookpagina met een heel klein beetje info over dit festival. De belofte? Een dagje ontspanning. Met jacuzzi’s, hottubs, sauna, yoga, enzovoort. Nu zijn we wel erg nieuwsgierig hoe dit dan vormgegeven gaat worden, want mensenmassa’s en ontspanning daar zit toch wel een leuke uitdaging, non? To be continued, zo hopen we… Wellness Festival, 28 augustus, Amsterdam.