Nederland, Amsterdam21 december 2020, door Margaux van der Mieden

Floor17 Sky High Experience Box @home

Nederland, Amsterdam, 21 december 2020, door Margaux van der Mieden

Floor17 Sky High Experience Box @home

Op de 17de verdieping van het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark ligt restaurant mét skybar Floor17. Een gezellige, landelijke boel met een robuust houten vloer, houten tafels, leren stoelen en zwarte metalen details - stal-stijl maar dan modern, snap je wel? In de keuken staat Chef Michiel van der Kroon samen met zijn team de sterren van de hemel te koken; ook zij hebben dat 360° uitzicht. My oh my, wat een uitzicht! Zeker als de zon onder gaat. Ga je nog een verdieping hoger, dan kom je bij de rooftop terrace van Floor17 en dat betekent... Nog hoger en dus een nog mooier uitzicht. O, dat dakterras van Floor17 staat bekend om de creatieve evenementen zoals de rooftop movie nights, de Tiroolse schaatsbaan en curling op het dakterras (not kidding!)... Voor de volgende keer.

 

Nu gaat het namelijk om het vijf gangen lang fine dining van Chef van der Kroon met de beste en meest duurzame producten. Alles voor thuis. De Sky High Experience Box van Floor17 heet-ie. Dat sky high uitzicht moet je je dan maar even inbeelden. Is ok: in een handomdraai zet je een culinair 5 gangendiner op tafel. Niet mis, toch?

Een culiniare avond met de Sky High Experience box van Floor17

Een culiniare avond met de Sky High Experience box van Floor17

We think so. Maak het feestelijk in huis, zet wat goede muziek op (check deze Spotifylijst voor een leuke kerstavond) en open de Sky High Experience box om de avond in te luidden. Het fijne aan deze box van Floor17? Dat alles zo gemakkelijk te bereiden is. Alles zit verpakt in verschillende doosjes waar duidelijk op staat welke ingrediënten voor welke gerechten zijn. Onder virtuele begeleiding van Chef Michiel van der Kroon maak je deze gerechten zoals ze normaal op het bord bij Floor17 liggen. Alles is vooraf bereid en klaargemaakt door de chef en zijn team. Het is, zeg maar, een kwestie van de borden mooi dresseren en dat kunnen we nog nét. Thanks Floor17!

We trappen af met warme broodjes uit de oven met boter en een amuse van soesjes gemaakt van romanesco (familie van de bloemkool). De soesjes vul je zelf met de spuitzak gevuld met crème gemaakt van romanesco. Hierbij (als je het wijnarrangement hebt gekozen, zeker doen!) krijg je een Schlumberger sparkling brut in een lief flesje voor twee. Leuk! Past perfect bij de smaak van de soesjes.

Als voorgerecht hebben  we een verse burratasalade op een bed van komkommer gazpacho en kropsla met daaroverheen pistachenootjes en salty fingers. Een perfecte mix van de zachtheid van komkommer en de burrata met de milde zoute touch van de salty fingers. Een frisse witte wijn van Viña Sol on the side and we are good to go.

Na de salade staat er kalfshaas op het menu met een crème van spruiten, preischeuten, artisjok en een jus van thijm. Een winters topgerecht! Als je voor de vega-optie gekozen hebt krijg je krokante asperges met doperwtecrème, zeekraal en Hollandaisesaus. De vis-optie bestaat uit heilbot met structuren van rode biet. Oven aanzetten en versieren maar. De kalfshaas is sappig en nét goed rood vanbinnen. Zoals het hoort. Hierbij staat er een fancy rode wijn van Marqués de Riscal op tafel. Yum!

Enne, dan zijn we nog niet uitgegeten bij Floor17. Na al dit lekkers volgt er nog een laatste gang. Nog eentje! Een choco bombe met sinaasappel en granite van basilicum. Om je smaakpupillen weer even op te frissen. Als tip of the iceberg een cheesecake met frambozen Sorbet, spongecake  en rood fruit met bramen gel. En dat allemaal in een handomdraai klaar! Geen stapels afwas, alleen maar heerlijkheid.