Nederland, Den Haag29 mei 2016, door Maartje

Foam Catering Co., Den Haag

Nederland, Den Haag, 29 mei 2016, door Maartje

Foam Catering Co., Den Haag

Sinds april 2016 zit in de Haagse Frederikstraat een gloednieuwe – zoals ze zichzelf noemen – healthy food hotspot. Understatement of the year: 90% van de gerechten van Foam is namelijk volledig plantaardig en 100% wordt met grote liefde voor gezonde en natuurlijke voeding gemaakt. Eigenaresse Rjimke werkte voorheen als chefkok in verschillende Haagse restaurants (waaronder Cloos en restaurant Pan) en volgde een opleiding tot natuurvoedingsdeskundige. Rjimke, en dus Foam, is gespecialiseerd in glutenvrije, lactosevrije en veganistische voeding, het resultaat daarvan uitgebreid terug te vinden op de menukaart. Geitenwollensokken vibe? Alles behalve! Groenten spelen te allen tijde de hoofdrol en de gerechten zijn origineel en vooral ontzettend lekker. Foam Catering Co blijft overigens vernieuwend, want elke twee weken verandert de kaart.

Het pandje aan de Frederikstraat (verlengde van de Denneweg) is een verborgen schat. Klein maar fijn, met een heerlijk tuintje waar je rustig in de zon kunt zitten. De open keuken zorgt ervoor dat je een beetje het idee krijgt dat je bij Rjimke thuis in haar grote keuken zit, heel gezellig. Ongestoord met je laptop wat werk verzetten onder het genot van het sapje van de dag, denk bijvoorbeeld: ananas-kers-kurkuma-gember-appel, kan pri-ma.

Over kurkuma gesproken, wij dronken een kurkuma-latte – gezond én lekker! De titels van de gezonde sapjes zijn overigens ook leuk: wat dacht je van een ‘they don’t carrot about us’ (appel, wortel, gember), 'when harry met celery' (appel, spinazie, komkommer, selderij, limoen) of  ‘the devils avocado’ (avocado, banaan, aardbei, spinazie, amandelmelk, pindakaas)? *grinnik grinnik* Daarnaast vind je bij Foam ook Wostok frisdrank of SUE gebakjes.

Naast lekker zitten kun je bij Foam dus ook afhalen en ze eventueel inschakelen voor je cateringverzoek. Ook organiseren ze speciale thema avonden en workshops, dus hou hun Facebook pagina in de gaten of check de site en neem contact met ze op. Foam Catering Co..