4 januari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: EERSTE WEEKEND VAN 2019

4 januari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: EERSTE WEEKEND VAN 2019

Want ook in het eerste weekend van het nieuwe jaar kun je natuurlijk gewoon weer de hort op. Planten scoren voor weinig bijvoorbeeld bij De Tuinen Van, of jezelf de zenuwen injagen tijdens het 30 Seconds kampioenschap in de Tapmarin. Rondstruinen op de Sunday Market of IJ-hallen en schaatsen op de Werf in Muiden. En mocht je zin hebben in een cocktail, ga dan zondag even langs bij The Hoxton. Draaien wij ons nog even om. Joe!

Jazzy Sundays, The Hoxton Amsterdam

Jazzy Sundays, The Hoxton Amsterdam

Het Hoxton Hotel aan de Amsterdamse Herengracht is één van onze favoriete hang-outs. Of het nu is voor een nachtje slapen, door de weeks wat werken in de lobby of een brunch in het weekend, je kunt ons er niet wegslaan. En op zondag zijn hier de Jazzy Sundays, want “There’s nothing jazz and a few cocktails can’t fix“. Nou dat dus. Het kan druk worden dus kom een beetje bijtijds als je een fijne plek wilt.
thehoxton.com/hoxtown/events

De Tuinen Van YARD SALE

De Tuinen Van YARD SALE

Groene vingers? Dan moet je morgen naar de Yard Sale van De Tuinen Van. Dit plantenverhuurbedrijf (deze noteren we op voor Galgje) uit Amsterdam houdt namelijk maandelijks nogal wat planten over. De planten die de verhuur nét niet hebben gehaald, mogen tegen inkoopprijs de deur uit. Scoor een plant voor weinig dus (zo heb je al een Ananasplant voor een tientje en een Cycas palm voor €20,-).

Mocht je nu echt een geboren tuinman/tuinvrouw zijn, dan kun je zelfs een plant adopteren. Planten die door de verhuur niet helemaal meer op hun best zijn, komen dan een half jaartje bij jouw thuis voor wat extra liefde en aandacht. Mag je ‘m na een half jaar weer inruilen voor een nieuw exemplaar.
Facebook.com/events

30 seconds Jongens tegen de Meisjes, Tapmarin

30 seconds Jongens tegen de Meisjes, Tapmarin

Deze vinden wij heel leuk: zondag kun je meedoen aan het 30 Seconds Toernooi in Café Tapmarin. Geef je op met een team van 4 ga voor de titel van 30 Seconds Kampioen van de Amsterdamse Pijp. Zenuwslopend -de begrippen van het kaartje beschrijven voordat die zandloper op is- maar met een biertje in de hand gaat eigenlijk altijd alles beter. Toch? Facebook.com/events

Dit is ook het allerlaatste weekend van de feestelijke wintermaand bij de Hermitage, klik hier voor alle info!

New Years Market, Westergasfabriek

New Years Market, Westergasfabriek

Een paar weken geleden liepen we nog rond op de Sunday Market Kersteditie aan het Rokin, nu mogen we door naar de New Years Market in de Westergasfabriek. Beetje rondstruinen, hebbedingetjes, live muziek, hapjes en glühwein. Zondag van 12 tot 18u: Facebook.com/events.

IJ-hallen

IJ-hallen

Van de Sunday Market hop door met het pontje naar de IJ-hallen. 500 kramen vol met heel, heel veel spullen. Goed zoeken ook vooral. Tweedehandskleding, schoenen, interieurvondsten, van alles voor de verzamelaars en nog zoveel meer waarvan je niet eens wist dat je het nodig had, maar uiteindelijk toch mee naar huis neemt. Je vindt het allemaal op de IJ-hallen.
ijhallen.nl

Schaatsen op de Werf, Muiden

Schaatsen op de Werf, Muiden

Jaren was de Werf buiten gebruik, maar over een tijdje maakt het plaats voor een woongebied (De Werf bij de Sluis in Muiden). Lekker dichtbij Amsterdam, toch uit de drukte van de stad. Voordat het zover is, kun je hier nog t/m dit weekend schaatsen op een 375 vierkante meter grote schaatsbaan. Inclusief verwarmde tent voor een hapje en een borrel.
Facebook.com/events